Om  
Thomas Rørdam

Nyt udvalg under Justitsministeriet får højesteretspræsidenten i spidsen

Et nyt udvalg med nuværende højesteretspræsident Thomas Rørdam som formand skal understøtte de politiske forhandlinger om domstolene.

Thomas Rørdam var også formand for rigsretten mod tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.
Thomas Rørdam var også formand for rigsretten mod tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Emma Brink

Justitsminister Mattias Tesfaye (S) vil nedsætte et nyt udvalg, der skal undersøge tiltag, der kan forbedre borgernes møde med domstolene og mindske sagsbehandlingstiderne.

Udvalget får afgående højesteretspræsident Thomas Rørdam, der fratræder stillingen ved udgangen af oktober, i spidsen.

Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

”Lange sagsbehandlingstider hos domstolene giver en dårlig oplevelse og risikerer at underminere tilliden til et ellers velfungerende retssystem. Retssikkerhed er også at få en afslutning på ens sag inden for en rimelig tid. Derfor er der brug for, at der tages grundlæggende fat om problemet med lange sagsbehandlingstider hos domstolene,” siger justitsminister Mattias Tesfaye.

Udvalget skal udelukkende beskæftige sig med tiltag, der kræver et særligt juridisk og retssikkerhedsmæssigt analysearbejde, og det skal løbende komme med forslag til konkrete tiltag, der kan lette presset på domstolene.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Thomas Rørdam

Fhv. præsident, Højesteret
cand.jur. (Aarhus Uni. 1976), LLM (University of California, Berkeley 1977)