Om  
Kaare Dybvad Bek

Nyt videnscenter skal hjælpe byggebranchen med at reducere CO2

Et nyt videnscenter skal forberede byggebranchen på kommende krav til byggeriets CO2-aftryk. 

Fremtidens byggeri skal være mere bæredygtigt. Det skal et nyt videncenter drevet af aktører fra branchen være med til at sikre.
Fremtidens byggeri skal være mere bæredygtigt. Det skal et nyt videncenter drevet af aktører fra branchen være med til at sikre.Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Frederikke Hult Duvier

I 2023 bliver der indført nye klimakrav i bygningsreglementet, der skal sætte krav til byggeriers CO2-aftryk. Et nyt videnscenter skal hjælpe byggebranchen med at blive klar til de kommende krav.

Det oplyser Bolig- og Planstyrelsen i en pressemeddelelse.

Det nye videnscenter, Videnscenter for bygningers klimapåvirkninger, skal styrke byggebranchens viden og kompetencer til genneføre vurderingen af et byggeris klimaaftryk. Det skal blandt andet ske ved at informere byggebranchen om det kommende krav og ved at uddanne undervisere til kompetenceopbygning.

"Etableringen af Videnscenteret er et vigtigt led i modningen af byggeriets virksomheder til de kommende klimakrav, hvor videnscenteret skal bistå byggebranchen i at opbygge de nødvendige færdigheder," fortæller Indenrigs- og boligminister, Kaare Dybvad Bek.

VCBK Group 2022 skal drive videnscenteret og består af aktørerne Teknologisk Institut, Primetime P/S, BUILD (Aalborg Universitet), Green Building Council og WE BUILD DENMARK.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kaare Dybvad Bek

Udlændinge- og integrationsminister, MF (S)
cand.scient. i geografi og geoinformatik (Københavns Uni. 2012)

0:000:00