Om  
Mathias Cormann

Australier ny OECD-generalsekretær

Der er blevet sat navn på den nye generalsekretær for OECD. Valget er faldet på den tidligere australske finansminister Mathias Cormann.

Mathias Cormann bliver ny generalsekretær for OECD.

Det skriver AFP News Agency.

Mathias Cormann var indtil 2020 finansminister i Australien for Liberal Party of Australia. Nu skal han i stedet stå i spidsen for den internationale økonomiske organisation. Han overtager posten fra mexicanske José Ángel Gurría, der har siddet på stillingen siden 2006.

Valget stod i følge The Guardian i sidste ende mellem Mathias Cormann og den tidligere svenske EU handelskommisær Cecilia Malmström. Her trak Mathias Cormann altså det længste strå, selvom blandt andre USA's særlige klimaudsending John Kerry i følge The Guardian har advaret mod at vælge ham på grund af stor kritik af hans håndtering af klimaforandringerne.

Mathias Cormann var finansminister i Australien fra 2013 til 2020, hvilket gjorde ham til den længst siddende minister i Australiens historie. Fra 2017 til 2020 var Mathias Cormann regeringens leder i Senatet.

I oktober 2020 annoncerede udenrigsminister Jeppe Kofod (S), at vicegeneralsekretæren for OECD, danske Ulrik Vestergaard Knudsen, ville være kandidat til posten. Han gik i januar 2021 videre til anden runde af udvælgelsesprocessen, men han trak sig efterfølgende i februar fra kandidaturet. Han fortsætter i stedet på posten som vicegeneralsekretær.

OECD er en international organisation, der arbejder for økonomisk samarbejde og udvikling. Organisationen blev dannet i 1961 og har i dag 37 medlemslande. Danske Thorkil Kristensen var organisationens første generalsekretær indtil 1969. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mathias Cormann

Generalsekretær, OECD
Universitetet i Namur, UEA Law School, Katholieke Universiteit Leuven, East Anglia Universitet

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024