Økologer jubler over obligatorisk økologi

ØKOLOGI: Undervisning i økologi skal være en obligatorisk del af landbrugsuddannelsernes grundforløb. Sådan lyder det fra fødevareminister Henrik Høegh (V). Økologisk Landsforening er begejstret for forslaget.
"Vi har stillet forslag om, at økologi skal på skemaet, for længe siden. Det er helt centralt for udbredelsen af økologien, at de unge får viden om økologisk landbrug som et led i deres uddannelse."

Sådan lyder reaktionen fra Evald Vestergaard, formand for Økologisk Landsforening, på fødevareminister Henrik Høeghs forslag om at gøre økologi til et obligatorisk fag på landbrugsuddannelsernes grundforløb.

Fødevareministeren vil gerne have flere unge landmænd til at uddanne sig til økologer, og derfor skal undervisning i økologi på skemaet:

"Hvis vi skal arbejde med holdningsbarrierer, bliver det nødt til at være obligatorisk for alle. Det er jeg nu i dialog med undervisningsministeren om, og hvis vi er heldige, bliver det indført om et års tid," siger Henrik Høegh til metroXpress.

ØL jubler over forslag
Hos Økologisk Landsforening er man begejstret for forslaget og ikke i tvivl om, at det vil få flere unge landmænd til at vælge at blive økologer:

Vi har stillet forslag om, at økologi skal på skemaet, for længe siden. Det er helt centralt for udbredelsen af økologien, at de unge får viden om økologisk landbrug som et led i deres uddannelse.

Evald Vestergaard
Formand for Økologisk Landsforening

"Når økologi bliver obligatorisk i undervisningsforløbet, vil det skabe mere fokus på økologi blandt de unge på landbrugsuddannelserne og få flere til at vælge den økologiske vej," siger Evald Vestergaard.

Han forudser, at flere unge vil efterspørge praktikpladser hos økologiske landmænd som følge af ministerens forslag og glæder sig samtidig over, at de unge nu klædes bedre på til at investere i en økologisk produktion.

Evald Vestergaard tilføjer dog, at det også er vigtigt at have fokus på de eksisterende landmænd i kampen for, at få flere til at vælge økologisk produktion:

"Der skal være tilbud om efteruddannelse, så vi sikrer, at landmænd, der vil omlægge til økologi, får den optimale viden om, hvordan de kan gøre det."

L&F: God ide med økologi på skemaet
Landbrug & Fødevarer er også meget positive overfor fødevareministerens forslag og kalder det for en rigtig god ide at gøre undervisning i økologi obligatorisk. Til Landbrugsavisen siger Hanne R. Børsch, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, Økologi:

"Vi bakker fuldstændig op om forslaget og har også selv arbejdet for at få indført økologi på landbrugsskolerne."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Evald Vestergaard

Skanderborg Kommune
landbruger

Henrik Høegh

Formand, Biogas Danmark
landbruger (Næsgård Agerbrugsskole 1974)

0:000:00