Økonomer: LA og R har de bedste vækstforslag

VÆKST: Spørger man økonomerne, har Liberal Alliance og Radikale de bedste enkeltstående bud på at øge den økonomiske vækst.

Foto: Keld Navntoft/Scanpix
Cecilie Gormsen

Liberal Alliance har de bedste bud på, hvordan der skabes vækst i Danmark. Sådan lyder vurderingen fra landets førende økonomer.

Finans.dk har bedt alle Folketingets partier om at sende tre konkrete forslag til, hvordan man kan skabe vækst. Herefter er forslagene blevet vurderet af 55 økonomer i en blindtest.

De forslag, som økonomerne vurderer dårligst, er Alternativet, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne.

Liberal Alliances tre forslag fik i alt 35 stemmer og Radikales 33. Ifølge cheføkonom i Dansk Erhverv Steen Bocian foreslår Radikale og Liberal Alliance nogle af de geværgreb, der ligger lige for, hvis man vil skabe vækst.

”De lægger stor vægt på økonomiske incitamenter, og forslagene flugter rimelig pænt med anbefalingerne fra Nationalbanken og De Økonomiske Vismænd, så det er næppe helt uretfærdigt, at de ligger i toppen,” siger han til Finans.

Ser man på, hvilket enkeltstående forslag, som flest økonomer bakker op om, peges der på Radikale.

Partiet foreslår at investere ”massivt” i uddannelse og som minimum bruge en procent af det offentlige budget på forskning og uddannelse. Lidt under 40 procent af økonomerne mener, at det er vækstskabende.

SF's forslag om få ”flere unge og ledige” til at tage en uddannelse som faglært fik næstflest med 31 procent.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Steen Bocian

Økonomisk redaktør og cheføkonom, Børsen, medlem af lederkollegiet, Børsen
cand.polit. (Københavns Uni. 1996)

0:000:00