Om  
Stig Kirk Ørskov

Ørskov valgt som formand for Danske Medier

Danske Medier har på sin generalforsamling valgt Stig Kirk Ørskov som formand. Bestyrelsen har også valgt to næstformænd. 

Anne Justesen

Danske Medier valgte ved sin ordinære generalforsamling tirsdag administrerende direktør for JP/Politikens Hus, Stig Kirk Ørskov, som formand for de næste to år. Ørskov har været konstitueret formand siden oktober 2015, hvor han overtog formandsposten efter Lisbeth Knudsen, der fratrådte i Berlingske Media. 

På det efterfølgende bestyrelsesmøde valgte bestyrelsen to næstformand: Rasmus Nielsen, udgiver og chefredaktør for Altinget, og Jesper Rosener, adm. direktør for Jysk Fynske Medier.

Koncernchef i Berlingske Media, Mette Maix, blev desuden nyvalgt til bestyrelsen, mens Ole Dall, ansvarshavende chefredaktør Skive Folkeblad, udtrådte af bestyrelsen.

I sin beretning sagde Stig Ørskov, at politikerne bør sænke licensen med 5% årligt i fem år:

"Der skal i de kommende år gennemføres en hensynsfuld normalisering af DRs økonomi, hvor licensen sættes ned med fem pct. om året de næste fem år. En overkommelig opgave da der dels er et kæmpe rationaliseringspotentiale, og dels er et behov for, at DR prioriterer sine kerneopgaver," sagde Danske Mediers formand og tilføjede, at det er en beskeden opgave i forhold til de tilpasninger, de private medier er tvunget til at foretage i disse år.

"Vi foreslår, at besparelserne i DR går til at nedsætte licensen med 25 pct. fra de nuværende 2.477 kr., så danskerne i højere grad selv får mulighed for at disponere deres medieforbrug. En licensnedsættelse på 600 kr. vil have en mærkbar effekt i de fleste husstande," tilføjede han.

Danske Medier er de private mediers fælles talerør i forhold til danske og internationale myndigheder i spørgsmål om forhold af betydning for medierne.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Stig Kirk Ørskov

Adm. direktør, JP/Politikens Hus, formand, Danske Mediers Arbejdsgiverforening, næstformand, Danske Medier
ba.scient.adm. (Roskilde Uni. 1997)

0:000:00