Olsen Dyhr: Børnepakke er babyskridt

BØRNEPAKKE: Regeringens nye børnepakke får en lunken modtagelse hos de røde støttepartier SF og Enhedslisten. Begge partier efterlyser højere ambitioner, men bifalder, at der kommer flere penge til daginstitutionerne.

Regeringens nye børnepakke modtages med blandede følelser hos både SF og Enhedslisten. 
Regeringens nye børnepakke modtages med blandede følelser hos både SF og Enhedslisten. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Cecilie Gormsen

"Jeg vil kalde det et babyskridt i den rigtige retning."

Sådan lyder reaktionen fra SF’s formand Pia Olsen Dyhr i forbindelse med offentliggørelsen af regeringens længe ventede børnepakke

"Regeringens børnepakke ser ud til at være et skridt i den rigtige retning. Men jeg er bestemt ikke imponeret over ambitionsniveauet," siger SF-formanden i en skriftlig kommentar.

Regeringen afsatte torsdag 2,5 milliarder kroner til daginstitutionerne. Pengene skal blandt andet bruges til flere og bedre pædagoger. Men nogle faste grænser for, hvor mange børn der må være per pædagog, var ikke en del af udspillet

1 voksen til 3 børn
Stod det til SF, skulle der postes to milliarder kroner i alene at øge midlerne til flere voksne i daginstitutionerne. 

"Det svarer til en voksen til tre børn i vuggestuen og en voksen til seks børn i børnehaven," siger Pia Olsen Dyhr og fortsætter:

"Når en etårig starter i vuggestue, har det betydning for resten af hendes liv, at hun er omgivet af opmærksomme voksne, der kan trøste, når der er behov, sætte gang i gode lege og opfange, hvis hun ikke trives. Derfor er det ærgerligt, at regeringen ikke vil være med til at give det et mere markant løft."

EL: Hvor er normeringerne?
Også hos Enhedslisten modtages den nye børnepakke med blandede følelser.

Politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen roser prioriteringen af børn, men hun ærgrer sig over, at regeringen ikke vil sikre minimumsnormeringer.

"Vi er rigtig ærgerlige over, at regeringen ikke vil være med til at realisere den fælles målsætning vi havde før valget. Nemlig at give vores børn nogle konkrete rettigheder gennem minimumsnormeringer," siger hun i en skriftlig kommentar og fortsætter:

"På den måde ville vi kunne sikre, at en voksen maksimalt er alene med tre børn i vuggestuen og seks børn i børnehaven. Og her var vi jo faktisk enige før sidste folketingsvalg."

Johanne Schmidt Nielsen peger på, at Enhedslisten er enig med pædagogernes fagforbund og forældreorganisationerne, som har krævet minimumsnormeringer.

"Men når det så sagt, er vi selvfølgelig glade for, at regeringen vælger at afsætte penge til børneområdet. Det er der i den grad brug for," siger Johanne Schmidt-Nielsen. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Johanne Schmidt-Nielsen

Generalsekretær, Red Barnet
ba.scient.soc. (Roskilde Uni 2007)

Pia Olsen Dyhr

Partiformand (SF), MF
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2010)

0:000:00