Om Altinget Etik og Tro

Altinget Etik og Tro dækker politik i og omkring kirken, samfundets øvrige trossamfund og perspektiverer de store etiske spørgsmål gennem nyheder, analyser, baggrund og debat.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget

Altinget Etik og Tro dækker både aktuelle politiske emner i og omkring det danske trosliv og giver de dybe perspektiver på svære, etiske spørgsmål.

Gennem nyheder, analyser og baggrund følger vi de politiske spørgsmål, der diskuteres i folkekirken og andre trossamfund. Mediet følger også arbejdet i Etisk Råd og løfter diskussionerne ind i den politiske arena.

Vi går neutralt, sagligt og nysgerrigt til historierne og skriver også om de mere svære spørgsmål. Konkret dækker vi alt fra præstemangel, over diskussioner om abort, flygtninge og mindretal til kirkens udfordringer med bureaukrati og grøn omstilling.

I vores debatsektion bidrager et hold af faste skribenter med holdninger til, hvor vi skal hen som samfund, og løbende sætter vi også temadebatter i gang, hvor vi kan komme i dybden med de store spørgsmål. De faste skribenter på Altinget Etik og Tro er:

  • Svend Brinkmann, professor, forfatter og medlem af Etisk Råd
  • Mette Bock, sognepræst og tidligere kultur- og kirkeminister
  • Naveed Baig, imam ved Rigshospitalet, Herlev Hospital og Dansk Islamisk Center
  • Pia Søltoft, forfatter, sognepræst og tidligere leder af Søren Kierkegaards Forskningscenter
  • Peter Skov-Jakobsen, biskop i Københavns Stift
  • Jacob Birkler, filosof og tidligere formand for Etisk Råd

Vi giver det bedste overblik over lovforslag, beslutningsforslag, ministerspørgsmål og meget andet fra Folketingets arbejde med tro- og kirkepolitik samt de områder, hvor etiske dilemmaer spiller ind. Her holder vi også læseren opdateret om navnenyheder, konferencer, mærkedage og relevante møder i Folketinget.

Altinget Etik og Tro henvender sig til professionelle i Danmarks trossamfund, som arbejder med udviklingen og rammerne for kirken og andre trosretninger, og alle, der beskæftiger sig med samfundets etiske dilemmaer.

Udgivelser
Altinget Etik og Tro udkommer mandag, onsdag og fredag.

Kontakt
Hvis du har ideer eller input til interessante historier, er du velkommen til at kontakte redaktionen:

Har du spørgsmål til abonnement, så skriv til [email protected]

Annoncer
Ønsker du at annoncere eller få din jobannonce på Altinget Etik og Tro, så kontakt Altinget Annoncer på 3177 8046 eller [email protected].

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00