Omstrukturering i DR skal styrke public service

9. maj 2011 kl. 12:02
ÆNDRING: En organisations-justering i DR skal sikre et fokus på public service og et skarpere DR. Omstruktureringen har resulteret i flere fyringer, da to direktørstillinger bliver nedlagt.
| Flere

Efter omstruktureringen vil DR Oplysning ikke mere være et selvstændigt direktørområde. Afdelingen bliver nemlig placeret under DR Nyheder, DR Kultur og DR Danmark. De større direktørområder skal hjælpe nye tværgående initiativer, bl.a. DR's satsning på unge.

Det skriver dr.dk.

Også afdelingerne for Kommunikation og HR lægges sammen i omstruktureringen, og DR Medier tildeles en ny rolle, som skal sikre alle kanalerne i DR en overordnet strategisk retning. I den forbindelse vil der blive fokuseret endnu mere på public service-indhold.

Organisations-justeringen har imidlertid resulteret i, at direktør for DR Medier Mikael Kamber er blevet fyret. Det gælder også direktør for DR Kommunikation og Markedsføring Thomas Hertz.

Gitte Rabøl bliver mediedirektør
DR's bestyrelse har besluttet, at Gitte Rabøl, som i dag er direktør i DR Oplysning, bliver ny mediedirektør i DR.

"I forbindelse med DRs nye strategier har det været afgørende at sikre en smidig, effektiv og beslutningskompetent organisation, der samarbejder om at lave den nødvendige kursjustering. Derfor har DRs bestyrelse godkendt planerne for en justering af organisationen, der understøtter ønsket om, at public service i endnu højere grad end i dag, kommer til at blive det centrale omdrejningspunkt," siger bestyrelsesformand Michael Christiansen.

Nye fælles mål
Generaldirektør Maria Rørbye Rønn understreger, at omstruktureringen sker for at øge kvaliteten af DR's programmer:

"Vi har strategien for de kommende år på plads, og nu er tiden inde til at organisere os bedst muligt, så vi gør vores profil endnu skarpere. Det er afgørende for mig, at danskerne i de kommende år oplever, at vi i DR øger kvaliteten og relevansen af vores programmer. Og jeg er sikker på, at den justerede organisation vil bidrage til at skabe en mere kreativ kultur på tværs af afdelingerne, hvor vi arbejder sammen om de nye fælles mål," siger generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

Dokumentaion
  • P1 Morgen, Kontant og Orientering samles i DR Nyheder, hvor snitfladerne til den daglige nyhedsproduktion er oplagte, og hvor en række af DRs aktualitetsprogrammer i forvejen er placeret.
  • Ungdomsredaktionen, P3, Aftenshowet og Events samles i DR Kultur. Det sker bl.a. i ønsket om at øge mulighederne for samarbejde mellem f.eks. satiren og dramaproduktionen og bruge erfaringerne fra DR Ung mere i DR Kulturs programmer, hvilket er i tråd med den generelle ungesatsning.
  • Dokumentar, Historie og Videnskab, Reportage samt Undervisning samles i direktørområdet DR Danmark, da disse områder blandt andet vil kunne bidrage til at styrke den regionale gennemslagskraft. Desuden bliver en række af DRs samfundsrelaterede programmer allerede produceret i DR Danmark i dag.

Kilde: Danmarks Radio

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK