V-bagland er begejstret for Løkkes regeringsmanøvre

VOXPOP: Venstres bagland står bag statsminister Lars Løkke Rasmussens invitation til Liberal Alliance og Konservative. Liberal Alliances tidligere trusler mod regeringen betyder intet i den sammenhæng, lyder det.

Statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) invitation til Liberal Alliance og Konservative til at danne regering med Venstre blev modtaget med store klapsalver blandt Venstres medlemmer.
Statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) invitation til Liberal Alliance og Konservative til at danne regering med Venstre blev modtaget med store klapsalver blandt Venstres medlemmer.Foto: Henning Bagger/Scanpix
Emma Qvirin Holst

HERNING: Venstres landsmøde blev kickstartet lørdag morgen, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sin landsmødetale inviterede Liberal Alliance og Konservative til at danne regering med Venstre.

Det har begge støttepartier sagt ja tak til.

Udsigten til en ny regeringskonstellation bliver mødt med opbakning fra de landsmødedeltagere fra Venstre, som Altinget har talt med i Herning. De synes alle, at Lars Løkkes nyeste træk er en god idé.

Det ene af de kommende regeringspartier, Liberal Alliance, har indtil for nyligt truet med at trække tæppet væk under regeringen, hvis der ikke kom topskattelettelser på fem procentpoint inden jul.

Men den tidligere trussel er ikke en hindring for at give ministerposter til Liberal Alliance, mener landsmødedeltagerne.


Anders Bo Larsen, medlem af Venstre i Egedal Kommune
Er det en god idé at invitere Liberal Alliance og Konservative i regering?

"Det er tiltrængt at gøre, og det er på nuværende tidspunkt en rigtig god idé.”

"Hvis ikke der bliver gjort noget nu, vil der være dødvande i dansk politik frem til næste folketingsvalg. Og forhåbentlig går der rigtig lang tid, inden der kommer et valg.”

Er det også en god idé at belønne Liberal Alliance med ministerposter, efter de har truet med at vælte regeringen?

"Jeg ser det ikke som en belønning, at de skal være med i en regering. Det er derimod et kvalitetstempel af, de er villige til at løse de udfordringer, der er i dansk politik og i Danmark på nuværende tidspunkt.”


Jørgen Keller Pedersen, medlem af Venstre i Norddjurs Kommune
Er det en god idé at invitere Liberal Alliance og Konservative i regering?

”Det er en rigtig god idé. Så har man bedre styr på diskussionerne, som man kan tage inden døre, inden man går ud med dem i offentligheden. For min skyld så jeg gerne Dansk Folkeparti var med også, men det bliver nok for besværligt. Men så kunne man tage alle diskussionerne på et lukket forum.”

Hvad tænker du om, at man nu belønner Liberal Alliance med ministerposter, efter de har truet med at vælte regeringen?

”Sådan er politik, det er jeg helt kold over for. Hvis man kan få noget fornuftigt ud af det, er det helt fint.”


Lars Schmidt, byrådsmedlem i Vejle

Er det en god idé at invitere Liberal Alliance og Konservative i regering?

”Det er en meget klog beslutning. Det giver regeringen mere muskelkraft, bredde og beslutningsdygtighed. Og det er med til at samle kræfterne om de beslutninger, der skal tages fremadrettet.”

Bliver det nemmere at træffe beslutninger?

”Det ved jeg ikke, men det er i hvert fald en anden bane, der tegner sig nu. Så snart man indgår i en regering, skal det foregå på nogle andre præmisser.”

Er det god idé at belønne Liberal Alliance med ministerposter, efter de har truet med at vælte regeringen?

”Nu har jeg også læst og set, hvad der sker i medierne i dag, og jeg synes ikke, at det udelukkende bliver betragtet som en belønning i forhold til Anders Samuelsen. Men det er modigt gjort, at han nu går ind og viser ansvar.”


Marianne Kjærulff, byrådsmedlem i Roskilde
Er det en god idé at invitere Liberal Alliance og Konservative i regering?

”Det håber jeg. Jeg ved ikke, om det er en ubetinget god idé, men det er også svært at være alene, som Venstre er lige nu.”

Hvad gør, at du ikke er helt sikker?

”Samuelsen har været meget på tværs. Men det skal komme op til en prøve, og det er fint, at man prøver det af. På den lange bane holder den nuværende regering måske ikke engang et år mere. Derfor er det rigtigt fint, at Lars kom med den invitation i dag, og han virkede virkelig til at have styr på det.”

Liberal Alliance har tidligere truet med at vælte regeringen, hvad tænker du om, at man nu belønner partiet med ministerposter?

”Det er nødvendigt, for ellers tror jeg, at det hele smuldrer. Og det er synd, for regeringen er på en rigtig god kurs.”

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00