Om  
Rasmus Bebe
Jakob Ellemann-Jensen
Jakob Ullegård

Ellemann tager V-rådgivere med over i Forsvarsministeriet

Forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen har valgt to af sine nærmeste rådgivere til at følge med sig over i Forsvarsministeriet, hvor den ene allerede har været rådgiver engang.

Forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (t.v.) og Rasmus Bebe (t.h.) i et Hercules-fly fra Flyvevåbnet på vej til Letland mandag den 19. december.
Forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (t.v.) og Rasmus Bebe (t.h.) i et Hercules-fly fra Flyvevåbnet på vej til Letland mandag den 19. december.Foto: Emil Helms / Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Jakob Ullegård og Rasmus Bebe er blevet ansat som nye særlige rådgivere for vicestatsminister og forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

Jakob Ullegård kommer til Forsvarsministeriet fra en stilling som kontorchef i Venstre.

Det er ikke første gang, at han er særlig rådgiver for forsvarsministeren, da han tilbage i 2011 var særlig rådgiver for Gitte Lillelund Bech (V).

Tidligere har han blandt andet været markedsdirektør i Dansk Erhverv, direktør hos Danske Rederier, og kommunikationschef hos Dansk Energi.

48-årige Jakob Ullegård er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet.

Rasmus Bebe været ansat i Venstre siden august 2020, hvor han har været særlig rådgiver for Jakob Ellemann-Jensen. Tidligere har han været seniorrådgiver i kommunikationsbureauet Radius, særlig rådgiver for uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) og pressechef i Danske Rederier. Før det var han ansat i Venstre og Udenrigsministeriet.

39-årige Rasmus Bebe er uddannet cand.scient.adm. ved Roskilde Universitet.

Jakob Ullegård har første arbejdsdag i Forsvarsministeriet onsdag den 16. januar 2023, hvorimod Rasmus Bebe er startet pr. 15. december 2022.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Bebe

Direktør for virksomhedsanliggender, Carlsberg Danmark
cand.scient.adm. (Roskilde Uni. 2011)

Jakob Ellemann-Jensen

Fhv. vicestatsminister og økonomiminister, fhv. partiformand, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 2002)

Jakob Ullegård

Særlig rådgiver for forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2003), Crown Prince Frederik Scholar, Harvard Kennedy School

0:000:00