Opsamling på temadebat: Aktører sætter fokus på energieffektivisering, for store boliger og verdens kriser

I en temadebat spurgte vi flere by- og boligpolitiske aktører, hvad de ønsker, at den nye regering skal fokusere på som noget af det første. Se her, hvem der deltog, og hvad de mente.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Freja Søgaard

Da valgkampen fik sit punktum, satte vi på Altinget By og Bolig gang i en ny temadebat. Her spurgte vi en lang række aktører om, hvad der bør stå i toppen af politikernes prioriteringsliste i den nye regeringsperiode.

Idet debatten startede stod det klart, at Danmark ville få en ny regering, men bogstavelegen var endnu uafklaret.

Helt konkret stillede vi spørgsmålet: Hvad er det første en ny regering bør kigge på efter folketingsvalget?

Her får du et overblik over pointerne fra de forskellige aktører.

Helene ToxværdHelene Toxværd
Det var Helene Toxværd, der er landsformand i Lejernes Landsorganisation, som startede temadebatten på by og bolig i denne omgang. I sit indlæg kom hun med en bøn til politikerne om i denne krisetid at sikre fokus på ordentlige boliger til alle.

”Den almene sektor presses af boligsøgende, som tidligere kunne bo i den private sektor og af parallelsamfundspakker, som truer med alvorlige konsekvenser, hvis for mange lavindkomstgrupper samles samme sted,” skrev hun og afsluttede sit indlæg med en opfordring til en ny boligpolitik.

”Og så bør man gå skridtet videre og anerkende, at det at bo er en del af velfærdssamfundets fundament. Boligerne er til for borgerne – også dem der ikke kan købe deres egen bolig. Det nyvalgte Folketing må tage pligten til at give alle danskere mulighed for en ordentlig bolig på sig. Det betyder, at vi må have en ny og balanceret boligpolitik”.

Læs indlægget her.

Iben Bækkelund Jagd
Bæredygtig bevaring skal være en del af en ny regerings politiske prioritering, mente Iben Bækkelund Jagd, der er formand i By og Land Danmark.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00