Overblik: Det har Danmark doneret til Ukraine

Udenrigsministeriet anslår, at Danmark har doneret for 13,6 milliarder kroner i militær og civil støtte til Ukraine siden krigens begyndelse. Senest er der blevet givet tilsagn om en donation på 19 F-16 kampfly. Altinget bringer her et overblik over Danmarks støtte til det krigshærgede land. 

Foto: Tue Skals / Forsvarskommandoen
Sebastian Vidkjær Stone

Kampfly, kampvogne, regntøj og millioner i udviklingsstøtte.

Det er blot en brøkdel af de elementer, som Danmark siden krigens begyndelse har doneret til Ukraine.

Udenrigsministeriet anslår i en opgørelse, at i alt 13,6 milliarder kroner er blevet allokeret til Ukraine siden den russiske invasion 24. februar 2022.

Derudover har SVM-regeringen i marts 2023 indgået en bred aftale med en række af Folketingets partier om at etablere den såkaldte Ukrainefond. Midlerne i fonden fordeles løbende af Folketinget som donationer til Ukraine.

I alt skal der efter planen strømme 21,9 milliarder kroner til fonden over en femårig periode. De første syv milliarder kroner er allerede blevet afsat i indeværende år. I 2024 får fonden tildelt cirka 10,4 milliarder kroner, hvorefter en milliard kroner årligt tildeles fonden i perioden fra 2025 til 2028. 

På baggrund af opgørelser fra Udenrigsministeriet og Forsvarsministeriet bringer Altinget her et detaljeret overblik over Danmarks støtte til Ukraine siden krigens udbrud. 

{{toplink}}
Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Ifølge Udenrigsministeriets seneste opgørelse fra 17. august er 11,1 milliarder kroner blevet allokeret i militær støtte til Ukraine. Siden Udenrigsministeriets seneste opgørelse har Danmark givet tilsagn om en donation på 19 F-16 kampfly i forbindelse med den ukrainske præsidents igangværende besøg i Danmark. 

August 2023

Maj 2023

0:000:00