Overenskomstforhandlinger for offentligt ansatte nærmer sig mål

De centrale overenskomstforlig er lige nu ved at blive omsat til konkrete aftaler for over 100 forskellige offentlige faggrupper. Sygeplejersker, pædagoger og lærere har allerede fået deres aftaler i hus, mens det trækker ud for FOA. Altinget gør status på OK21.

FOA-formand mona Striib - som også er formand for Forhandlingsfællesskabet, er optimist, selv om en aftale for FOA-medlemmerne lader vente på sig.
FOA-formand mona Striib - som også er formand for Forhandlingsfællesskabet, er optimist, selv om en aftale for FOA-medlemmerne lader vente på sig.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

Meget tyder på, at forligsmanden går et roligt forår i møde.

I hvert fald er overenskomstaftalerne for flere af de centrale faggrupper på det offentlige arbejdsmarked faldet på plads.

Således er blandt andet Dansk Sygeplejeråd, BUPL, Danmarks Lærerforening og HK Kommunal nået i mål i de individuelle organisationsforhandlinger, som følger i kølvandet på de centrale forlig på statens, kommunernes og regionernes område, som alle er landet i løbet af februar.

{{toplink}}
Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Organisationsforhandlingerne omfatter mere end 100 forskellige overenskomster fordelt på de tre offentlige sektorer, som med udgangspunkt i den økonomiske ramme fra statens område skal omplante de centrale forlig til de enkelte fagområder.

På det kommunale og regionale område har man ved månedsskiftet passeret den deadline, hvor man ifølge parternes fælles køreplan skulle forsøge at afslutte forhandlingerne.

Ifølge FOA-formand Mona Striib - der som formand for Forhandlingsfællesskabet står i spidsen for alle kommunalt og regionalt ansatte, er der dog faldet så meget på plads, at de sidste aftaler kan forventes at lukke i løbet af ugen.

"Vi er godt på vej, men ikke helt færdige," siger hun.

Aftaler for 150.000 mangler
Der mangler fortsat aftaler for FOA, der med omkring 150.000 medlemmer udgør det tungeste mandskabsområde i det offentlige.

0:000:00