Mai Henriksen
(Foto: Dr.dk)

På vej til Folketinget: Mai Henriksen

7. september 2011 kl. 11:55
PORTRÆT: Altinget bringer hver dag et interview med en af de politikere, som håber på at blive valgt til Folketinget. Mød i dag Mai Henriksen (K).
| Flere
Hvorfor gik du ind i politik?

Jeg mødte en hjemløs på gaden i Odense, da jeg gik i gymnasiet. Han fortalte mig sin livshistorie, om hvordan han havde haft et helt almindeligt liv, indtil konen ville skilles. Herefter var han begyndt at kigge dybt i flasken, havde mistet sit job og var endt på gaden. Jeg undrede mig over, hvordan dette samfund, mens det lægger høje skatter, forbud, påbud og restriktioner ned over det enkelte menneske, stadig ikke formår at tage sig af dem, der har det rigtigt svært.

Hvorfor blev du medlem af Konservative?

Mødet med den hjemløse fik mine øjne op for, at jeg var konservativ. Det har jeg nok ubevidst været hele mit liv. Vi diskuterede meget værdipolitik i min barndom, men ikke partipolitik. Det konservative ønske om at frisinde det enkelte menneske under hensyntagen til andre kombineret med et stort ønske om at tage sig af dem, der har det rigtigt svært i samfundet, tiltaler mig.

Hvad er din vigtigste politiske mærkesag?

At få gjort noget på uddannelsesområdet. Det er viden, vi skal leve af, kombineret med at vi skal have gang i hjulene og skabe vækst. Hvis man ikke har unge, der får en uddannelse og de kompetencer, som fremtidens arbejdsmarked efterspørger, så kan vi ikke skabe vækst.

Hvem er dit politiske forbillede?

Det er Poul Schlüter. Han sagde blandt andet, at vi som konservative ikke er afhængige af en ideologi eller ikke skal lade os styre af dogmer, men står frit over for samfundets problemer. Det bruger jeg helt konkret i mit arbejde i kommunalpolitik i dag. Udlicitering kan være en god løsning i det ene tilfælde, men ikke i det næste.

Hvilken politisk modstander har du størst respekt for?

Jeg har haft et parløb med Penille Rosenkrantz-Theil (S). Nu kender vi efterhånden hinanden så godt, at man kan tage fløjlshandskerne af i en paneldebat. Hun har skarpe formuleringer, klare holdninger og er en fair kompetant i en politisk duel, hvilket jeg sætter stor pris på.

Hvis du skulle lave én ting om i dansk politik, hvad skulle det så være?

Et bredere samarbejde over midten. Jeg tror, at mange er trætte af skinforhandlinger, hvor et oppositionsparti kommer til forhandling og går igen efter 10 minutter. Det gør de, dels fordi de ikke er til at hugge eller stikke i, dels fordi det, som regeringen fremlægger for dem, heller ikke er til forhandling.

Hvad har været din mærkeligste oplevelse i valgkampen?

Da jeg serverede stegt flæsk med persillesovs for Margrethe Vestager. Det havde jeg ikke set komme. Jeg skulle servere valgflæsk med en socialdemokrat som en del af valgkampen. Pludselig var Margrethe Vestager i nærheden af restauranten og blev hevet ind, så jeg kunne servere valgflæsk for hende.

Hvis du bliver valgt, hvad vil du så gøre på din allerførste dag i Folketinget?

Finde mit kontor, se om min computer virker, lære at finde rundt og finde kaffemaskinen. Som nyvalgt tror jeg, der er mange ting at sætte sig ind i, hvilket nok kan give nogle lange arbejdsdage. Derfor bliver det godt at vide, hvor kaffemaskinen er.

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK