Mette Bock

På vej til Folketinget: Mette Bock

1. september 2011 kl. 11:55
PORTRÆT: Altinget bringer hver dag et interview med en af de politikere, som håber på at blive valgt til Folketinget. Mød i dag Mette Bock (LA).
| Flere
Hvorfor gik du ind i politik?

Fordi jeg har været inden for mediebranchen i mange år. Jeg har været kommentator og har tit forholdt mig kritisk til, hvad der foregår inde på Christiansborg. Så fik jeg muligheden og tænkte, at man måske selv skulle prøve, om man kunne gøre det lidt bedre. Det kan jo godt være en gratis omgang, når man står ude på sidelinjen og skælder ud. Så derfor valgte jeg at stille op.

Hvad er din vigtigste politiske mærkesag?

Det er at genfinde den frihedstradition, som blev grundlagt i Danmark i slutningen af 1800-tallet. Jeg er helt sikker på, at vi kan få en bedre og en billigere offentlig sektor, hvis vi fjerner alt unødvendig kontrol og bureaukrati. Vi skal have tillid til de mennesker, som faktisk har en faglighed at stå på. Vi skal stole på, at de kan træffe beslutninger i deres egen hverdag

Hvem er dit politiske forbillede?

Der findes mange udmærkede politikere. Men jeg lægger mærke til, når der er politikere, der faktisk har mod til at fremlægge visioner, selv om de ved, at tiden måske ikke helt er moden til det.

Hvilken politisk modstander har du størst respekt for?

Jeg er ikke så meget til det der med at fremhæve enkeltpersoner hverken på den ene eller den anden måde.

Hvis du kunne lave én ting om i dansk politik, hvad skulle det så være?

Så skulle det være den alt for stramme partidisciplin. Jeg vil hellere have, at vi har en langt større selvstændighed, så politikerne får en større frihed til at kæmpe for det, de selv står for. Partidisciplinen og den politiske debat er i høj grad præget af, at der bliver lagt en linje. De frodige debatter, som man kunne have, hvis der var stor frihed, dem savner jeg i dansk politik. Der er for meget papegøjesnak.

Hvad har været din bedste oplevelse i valgkampen?

Jeg har hver fredag siden juni måned været på marked, og der har jeg mødt det danske folk i bred forstand. Og det har været en helt utrolig positiv oplevelse. Folk er i besiddelse af masser af sund fornuft, og de gennemskuer den politiske retorik. Det synes jeg har været en overraskende, dejlig og positiv oplevelse.

Hvad har været det værste ved valgkampen?

Der er for lidt åbenhed i de politiske debatter. Det er helt tydeligt, at det først og fremmest handler om at fjerne grundlaget for de politiske modstanderes synspunkter. Det bruger man mange flere kræfter på end at fremlægge sin egen politik.

Hvordan vurderer du din egen mulighed for at blive valgt?

Den er rigtig god. Hvis Liberal Alliance får minimum fem mandater, så er jeg inde.

Hvis du bliver valgt, hvad vil du så gøre på din allerførste dag i Folketinget?

Så langt er jeg faktisk ikke i min planlægning endnu. Det ligger langt ude i fremtiden. Jeg skal lige vælges ind først.

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK