Parlamentet #18: Europas ubehagelige plads i trekanten mellem Erdogan, Trump og Putin

PODCAST: Hvorfor mødes EU med Tyrkiets præsident Erdogan ved Sortehavets Perle? Hvor enige er EU egentlig om at straffe Putin og Rusland? Og hvad er det, Donald Trump har gang i med sine trusler om straftold? Lyt med og få svar i Parlamentet.

Russiske diplomater bliver udvist fra de europæiske lande i hobevis - men ikke alle medlemslande vil deltage i dén disciplin. EU og Tyrkiet er stadig ikke venner - men ingen af dem kan undvære hinanden.

Og Trump, ja, han er måske ved at indlede et helt nyt forhold mellem Europa og USA, når han truer EU med straftold.

Alt det kan du blive meget klogere på i denne uges podcast, hvor Parlamentets vært, Altingets europapolitiske analytiker, Thomas Lauritzen, har besøg af Rosa Balfour, der er seniorforsker og projektleder hos den transatlantiske tænketank German Marshall Fund.

Hun har forsket i forholdet mellem USA og Europa, og hun er mindst lige så optaget af et andet af Trumps træk - nemlig udnævnelsen af USA’s nye nationale sikkerhedsrådgiver, John Bolton.

 

Klik her og abonner på Parlamentet i iTunes | Find os på Soundcloud her | Stichter her

Forrige artikel Lyt til artiklen om, at Folketinget har tidoblet sin opsparingskonto, mens andre må spænde ind Lyt til artiklen om, at Folketinget har tidoblet sin opsparingskonto, mens andre må spænde ind Næste artikel Bent Hansen: Sundhedsstyrelsen skal samles igen Bent Hansen: Sundhedsstyrelsen skal samles igen