Parlamentet#8: Danske forbehold, britisk danegæld og en dom mod homo-tests

PODCAST: EU-domstolen siger nej til test af homoseksuelle asylsøgere, Lionel Messi vil tage patent på sit eget navn – og EU-præsidentens talsmand fortæller om topmøder, der rammer lige ind i de danske forbehold. Hør hvorfor i Altingets europæiske podcast.

Euroen, udlændingepolitik og fælles forsvar er de områder, hvor Danmark har forbehold i EU – men det er også lige præcis de politiske byggepladser, hvor det europæiske samarbejde kommer til at udvikle sig mest i den kommende tid.

I denne uges udgave af vores Europa-podcast, ’Parlamentet’, kan du få et indblik i, hvorfor det forholder sig sådan.

Forklaringen kommer direkte fra en af de personer, der er med til at arrangere de europæiske stats- og regeringslederes topmøder: danskeren Preben Aamann, som er cheftalsmand for EU-præsident og topmødevært Donald Tusk.

Altingets Europa-analytiker Thomas Lauritzen har haft besøg i studiet af Aamann, der forklarer de emner, som toplederne tager fat på i de kommende måneder for at ruste sig til fremtidige kriser.

Du kan også høre om, hvorfor briterne frygter at skulle betale ’danegæld’ på vej ud af Unionen, og EU-redaktør Rikke Albrechtsen fortæller nyheder fra EU-domstolen i Luxembourg.

Det handler både om fodboldstjernen Lionel Messis forsøg på at blive sit eget varemærke, om sagsanlæg mod Facebook og om nogle europæiske myndigheders forsøg på at teste asylsøgeres seksuelle præferencer.

Nogle steder i verden er det livsfarligt at være homoseksuel. Derfor flygter homoseksuelle fra for eksempel nogle afrikanske lande.

Men er de så virkelig homoseksuelle, når de søger asyl? Myndighederne i Ungarn har spurgt EU-domstolen, om man må gennemføre psykologiske undersøgelser af asylsøgere for at finde ud af det.

Hør i podcasten, hvad dommerne svarede.

Klik her og abonner på Parlamentet i iTunes. Find os på Soundcloud her. Find os på Stitcher her.

Forrige artikel Altinget er klar med ny podcast Altinget er klar med ny podcast Næste artikel Altinget special: Lyt til Altingets interview med David Miliband Altinget special: Lyt til Altingets interview med David Miliband
Holstein: Støjbergs tale lignede en afskedstale   

Holstein: Støjbergs tale lignede en afskedstale  

LANDSMØDE: Jakob Ellemann forsøgte med sin landsmødetale at favne både Tommy Ahlers-segmentet og det jyske segment. Efter Støjbergs tale peger pilen i retning af, at hun forlader partiet, vurderer Altingets politiske kommentator Erik Holstein.