Partier bag Togfonden: Tag ansvar, Venstre

FORLIG: Regeringen bør tilslutte sig Togfonden, mener partierne bag forliget. De frygter, at regeringen vil ignorere aftalen.

En række partier reagerer nu på regeringens udmelding om, at den ikke føler sig bundet af de forlig, som Venstre ikke er en del af.

Der er her tale om et konkret forlig, nemlig omkring Togfonden, som er indgået af Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Radikale og SF.

Partierne frygter for forligets fremtid, og transportordførerne har derfor sendt et åbent brev til regeringen, hvor de beder Venstre tilslutte sig forliget bag Togfonden.

”Det er gældende praksis, at regeringspartier, der står uden for folketingsforlig, som et eksisterende flertal af folketingspartier stadig støtter, melder sig ind i forliget og tager ansvar,” skriver de fem partier i brevet.

Efterlyser handling
Partierne finder regeringens manglende handling i forhold til Togfonden problematisk, lyder det i begrundelsen for brevet. Det er adresseret til statsministeren, finansministeren og transportministeren.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen er tirsdag ude med en melding om, at regeringen ikke nødvendigvis vil rette sig efter forlig, som Venstre ikke står bag.

”Vi har det synspunkt, at vi er ikke bundet af de forlig, vi ikke deltager i. Der er vi frie til at føre politik,” siger Claus Hjort Frederiksen til Jyllands-Posten.

I forbindelse med regeringens kasseeftersyn afviste Claus Hjort, at regeringen ville tiltræde forliget om Togfonden.

Forrige artikel Løhde ansætter tre nye styrelsesdirektører Løhde ansætter tre nye styrelsesdirektører Næste artikel Regeringen dropper egen målsætning for økologi Regeringen dropper egen målsætning for økologi