Partier vil bruge milliarder på kollektiv trafik

INVESTERING: Enhedslisten og SF vil fordele 2,3 milliarder kroner til den kollektive trafik inden sommer. Det er alle de penge, der er sat af til den kollektive trafik frem til 2020.

SF og Enhedslisten vil gerne bruge 2,3 milliarder på kollektiv trafik.<br>
SF og Enhedslisten vil gerne bruge 2,3 milliarder på kollektiv trafik.
Foto: Colourbox.dk
Hjalte T. H. KragesteenLise-Lotte Skjoldan

Står det til SF og Enhedslisten, skal der inden sommer fordeles 2,3 milliarder til den kollektive trafik.

"Vi vil fordele de penge, der er til den kollektive trafik frem til 2020. Det vigtigt, at vi markerer, hvad vi vil over et længere stræk," siger transportordfører Henning Hyllested (EL).

Også i SF vil man træffe beslutning om milliarderne nu.

"Vi skal da bruge de penge, vi har, til at gøre den kollektive trafik bedre og billigere. Jeg ser rigtigt gerne, at vi får afsat nogle flere penge til at videreudvikle letbaner. Det kunne være i Esbjerg og Aalborg," siger transportordfører Anne Baastrup (SF).

I disse uger forhandler regeringen med forligskredsen bag "Bedre og billigere kollektiv trafik", som blev aftalt med DF, SF og Enhedslisten. En aftale, der sender én milliard kroner om året til den kollektive trafik. En halv milliard til prissænkninger og en halv milliard til forbedringer. Forligskredsen har ad flere omgange fordelt penge til rabatordninger og forskellige projekter, der forbedrer den kollektive trafik. Og nu er det ifølge SF og Enhedslisten igen tid til at sende en stor luns ud at arbejde.

Et notat fra Transportministeriet fra marts viser, at der frem mod 2020 skal fordeles 2,3 milliarder. Her er der 1,880 milliarder til forbedringer, mens der er 429 millioner kroner til at sænke taksterne.

Læs hele artiklen på Altinget: transport (kræver abonnement). Tegn et gratis prøveabonnement her.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anne Baastrup

Fhv. MF (SF)
cand.jur. (Københavns Uni. 1976)

Henning Hyllested

Fhv. MF (EL), transportordfører, landdistrikts- og øordfører, turismeordfører
Havnearbejder (Esbjerg Havn)

0:000:00