R og DD vil styrke Børnerådet: ”Opråbet er så tydeligt, at vi er nødt til at gøre noget”

Tidligere formænd og børneorganisationer har for nylig kritiseret Børnerådets arbejdsbetingelser og betegnet rådet som svagt og usynligt. Ifølge Radikale og Danmarksdemokraterne bør der fra politisk hold ses på, hvordan Børnerådet kan styrkes, når der er sammensat en ny regering.

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Simon Lessel Andreas Wind

Børnerådets nuværende tilstand er ikke god nok, og der bør ses på, hvordan rådet kan styrkes så snart en ny regering er på plads.

Sådan lyder budskabet fra Radikale og Danmarksdemokraterne.

Udmeldingen er en reaktion på, at flere tidligere formænd og en række børneorganisationer har kritiseret rådet for at være blevet svagt, usynligt og tæt på at være i en tilstand, hvor det er spild af penge.

Og sådan bør det ikke være, lyder det fra Danmarksdemokraterne, der ikke mener, at rådets nuværende arbejdsbetingelser er gode nok til at kunne agere vagthund på børnenes vegne.

”Jeg håber, at den kommende regering vil invitere til drøftelser om, hvordan vi får skabt et stærkt og uafhængigt råd,” siger Karina Adsbøl, folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne og tidligere socialordfører for Dansk Folkeparti.

Radikale vil tage initiativ til en politisk dialog med Børnerådet om, hvordan rådet kan styrkes, når regeringsforhandlingerne er overståede.

Jeg håber, at den kommende regering vil invitere til drøftelser om, hvordan vi får skabt et stærkt og uafhængigt råd.