R og DD vil styrke Børnerådet: ”Opråbet er så tydeligt, at vi er nødt til at gøre noget”

Tidligere formænd og børneorganisationer har for nylig kritiseret Børnerådets arbejdsbetingelser og betegnet rådet som svagt og usynligt. Ifølge Radikale og Danmarksdemokraterne bør der fra politisk hold ses på, hvordan Børnerådet kan styrkes, når der er sammensat en ny regering.

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Simon LesselAndreas Wind

Børnerådets nuværende tilstand er ikke god nok, og der bør ses på, hvordan rådet kan styrkes så snart en ny regering er på plads.

Sådan lyder budskabet fra Radikale og Danmarksdemokraterne.

Udmeldingen er en reaktion på, at flere tidligere formænd og en række børneorganisationer har kritiseret rådet for at være blevet svagt, usynligt og tæt på at være i en tilstand, hvor det er spild af penge.

Og sådan bør det ikke være, lyder det fra Danmarksdemokraterne, der ikke mener, at rådets nuværende arbejdsbetingelser er gode nok til at kunne agere vagthund på børnenes vegne.

”Jeg håber, at den kommende regering vil invitere til drøftelser om, hvordan vi får skabt et stærkt og uafhængigt råd,” siger Karina Adsbøl, folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne og tidligere socialordfører for Dansk Folkeparti.

Radikale vil tage initiativ til en politisk dialog med Børnerådet om, hvordan rådet kan styrkes, når regeringsforhandlingerne er overståede.

Jeg håber, at den kommende regering vil invitere til drøftelser om, hvordan vi får skabt et stærkt og uafhængigt råd.

Karina Adsbøl
Folketingsmedlem, Danmarksdemokraterne

”Det er vigtigt, at børnene har en stærk stemme. Derfor gør det stort indtryk på mig, når tidligere formænd tydeligt siger, at der er for få muskler til at være en tydelig stemme for børnene,” siger Lotte Rod og fortsætter:

”Opråbet er så tydeligt, at vi er nødt til at gøre noget.”

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024