Pelle Dragsted sluger over halvdelen af stemmerne ved Radius-valg

RADIUS: Pelle Dragsted (EL) er valgt ind i Radius' bestyrelse efter et valg med rekordmange stemmer.

17.000 kunder har benyttet deres stemmeret og valgt en ny bestyrelse til Radius.

Over halvdelen af stemmerne gik til Pelle Dragsted (EL), der med 9.640 stemmer er en af Radius' tre nye bestyrelsesrepræsentanter. 

Det fremgår af elnetselskabets hjemmeside. 

"Jeg er totalt overvældet over opbakningen og glad over, at stemmedeltagelsen næsten er tidoblet siden sidste valg. Det viser, at mange mennesker deler modstanden mod, at vores elnet sælges til spekulanter eller udenlandske kapitalfonde," skriver Pelle Dragsted i en kommentar. 

Politisk sejr
Ifølge Politiken var der omkring 2.000 kunder, der stemte, sidste gang Radius afholdt valg til bestyrelsen.

Den høje stemmedeltagelse ved dette valg kommer i kølvandet på, at Ørsted sidste sommer satte elnettet til salg. Det er Pelle Dragsted stærkt imod, og det lykkedes ham at finde tilstrækkelig opbakning i Folketinget til at bremse salget.

Som medlem af bestyrelsen vil Pelle Dragsted fortsætte kampen, for at elnettet forbliver offentligt.

"Jeg vil tage den store opbakning med ind i arbejdet i bestyrelsen, hvor jeg vil kæmpe forbrugernes sag. Og jeg vil arbejde for, at elnettet enten forbliver på offentlige hænder eller overdrages til et forbrugerejet andelsselskab, så vi som forbrugere i Radius' netområde selv ejer elnettet, ligesom forbrugerne gør i resten af landet," lyder det fra folketingsmedlemmet i en mail. 

I alt stillede 38 kandidater op til valget. Ud over Pelle Dragsted er Flemming Strøm og Anders Jensen også valgt ind i bestyrelsen.

Forrige artikel Dansker bliver den første kvindelige kommunikationschef for EU-Kommissionen Dansker bliver den første kvindelige kommunikationschef for EU-Kommissionen Næste artikel Regeringen åbner for tidligere pension til nedslidte Regeringen åbner for tidligere pension til nedslidte