Per Ørum forlader Demokraterne

KARRIERESKIFT: Efter kun ti måneder er det slut. Stifteren af Det Demokratiske Parti, Per Ørum Jørgensen, trækker sig som formand for partiet.
Foto: Konservative.dk
Christian Juhl Mølgaard

Per Ørum Jørgensen forlader Det Demokratiske Parti, som han selv stiftede. I stedet skal han være rådgiver på Behandlingscenter Tjele, der har speciale i blandt andet alkoholafvænning.

Behandlingsstedet er det sted, hvor han selv har været til behandling for afhængighed, efter han blev taget for spirituskørsel i 2010. Dengang var han folketingsmedlem for Konservative, men efter sin tilbagevenden senere på året blev han i stedet medlem af Kristendemokraterne, som han i en periode var formand for, inden han dannede Det Demokratiske Parti i oktober 2012.

Selv om han nu forlader skuden, tror han, at partiet stadig har en chance. 

"Det Demokratiske Parti har udviklet sig fint det seneste år, og jeg tror på, at den positive udvikling vil fortsætte i fremtiden med nye mennesker i spidsen. Der er mange dygtige og engagerede mennesker i partiet, og dem vil jeg naturligvis støtte og hjælpe med mine erfaringer fra en tilbagetrukket position, så partiet kommer godt videre," siger Per Ørum i en pressemeddelelse.  

Fakta
Per Ørum Jørgensen
f. 1970 i Durup, Salling

Partistifter og formand for Det Demokratiske Parti, okt. 2012.

MF (KD), juni 2010 til september 2011.
MF uden for folketingsgrupperne maj 2010 til juni 2010.
MF (K) februar 2005 til maj 2010. 

Uddannelse og erhverv
Salgschef, Vermø Gruppen A/S, fra 2001 til 2005.
Afdelingsleder, Freestyle Media ApS, fra 2000 til 2001.
Sportschef, TvDanmark Midtjylland, fra 1995 til 1999.
Ekspedient, Intersport, Herning, fra 1990 til 1995.

Butiksuddannelse, Intersport, Herning, fra 1988 til 1990.
Handelskole, Herning, fra 1987 til 1988.


Kilde: Folketinget

Medstifter Nichlas Steen Andersson levner imidlertid ikke det efterladte parti store chancer for overlevelse:

"Projektet var en rigtig god idé. Men uden Per Ørum eller en anden kendt frontfigur, så tror jeg ikke på, at partiet vil kunne få skabt en ordentlig økonomi eller få fodfæste i dansk politik. De mangler simpelthen erfaring. Det er synd, for der er lagt rigtig mange gode kræfter i arbejdet med partiet," siger han til BT.

Dokumentation

Opdateret – pressemeddelelse fra Demokraterne:
 
Per Ørum forlader politik for at hjælpe misbrugere

Det tidligere folketingsmedlem forlader den politiske scene, og genopstiller ikke som formand for Det Demokratiske Parti til partiets landsmøde i oktober. Per Ørum skal i fremtiden rådgive virksomheder og kommuner om behandling af misbrugsproblemer.

05. aug 2013

3½ år efter at han selv modtog behandling for sit alkoholmisbrug på Behandlingscenter Tjele starter Per Ørum et nyt kapitel i sit liv, som rådgiver det samme sted.

- Jeg er taknemmelig over at jeg får mulighed for at hjælpe mennesker med misbrug til at skabe den forandring i deres liv, som jeg selv har været så heldig med at opleve i min forvandling fra aktiv alkoholiker til en ædru tilværelse. Det er en hjertesag for mig, at hjælpe andre videre ud fra mine erfaringer. Desuden håber jeg på, at jeg kan bidrage til at bryde nogle af de mange tabuer, der eksisterer i det danske samfund omkring bl.a. alkoholmisbrug, fortæller Per Ørum, der får til opgave at rådgive virksomheder og kommuner omkring behandling af misbrugsproblemer.

- Mange opfatter alkoholikeren som den sjuskede mand på bænken foran parken. Men virkeligheden byder, at 98% af alkoholikerne har slæbt bænken op i deres dagligstue. Tusindvis af familier lider under misbrugsproblemer, og det er for mig at se et af det danske samfunds største udfordringer at tage kampen op mod misbrug. Jeg er meget taknemmelig og ydmyg overfor den tillid som Behandlingscenter Tjele har vist mig, siger Per Ørum, der samtidig trækker sig tilbage fra den politiske scene.

- Jeg har været politisk aktiv i mange år på det højeste niveau, men jeg skylder de mennesker, jeg får mulighed for at hjælpe en 100% professionel indsats i bestræbelserne på at skabe positiv forandring i deres liv. Samtidig er det vigtigt, at Behandlingscenter Tjele fremstår som politisk uafhængig, og i respekt for den uafhængighed er det helt naturligt for mig at afbryde forbindelsen til udadvendt politisk aktivitet.

Per Ørum Jørgensen stiftede sidste år Det Demokratiske Parti efter flere år som folketingsmedlem for Det Konservative Folkeparti og som formand for Kristendemokraterne, og han ser med fortrøstning på det nystiftede partis fremtid.

- Det Demokratiske Parti har udviklet sig fint det seneste år, og jeg tror på, at den positive udvikling vil fortsætte i fremtiden med nye mennesker i spidsen. Der er mange dygtige og engagerede mennesker i partiet, og dem vil jeg naturligvis støtte og hjælpe med mine erfaringer fra en tilbagetrukket position, så partiet kommer godt videre, siger Per Ørum, der tiltræder i sin nye stilling den 1. oktober.

Per Ørum lancerer endvidere til efteråret et nyt foredrag med titlen "Politik og Promiller", som har til formål at bryde tabuer omkring alkoholmisbrug.

Kilde: Demokraterne 


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Per Ørum Jørgensen

Byrådsmedlem (løsgænger), Herning Kommune, stifter og seniorrådgiver, Ørum Advice, forperson, Mental Talk, fhv. MF (K og KD)
HH (Herning Handelsskole 1988)









0:000:00