Pernille Weiss: Jeg har aldrig modtaget en officiel klage over min ledelse

Europaparlamentsmedlem Pernille Weiss genkender ikke beskyldningerne om et belastet psykisk arbejdsmiljø, som har fået Konservatives formand til at opfordre hende til at trække sig.

Det konservative medlem af Europa-Parlamentet er blevet skrottet som kandidat for partiet. Det har et enigt forretningsudvalg besluttet, skriver Konservative i en pressemeddelelse.
Det konservative medlem af Europa-Parlamentet er blevet skrottet som kandidat for partiet. Det har et enigt forretningsudvalg besluttet, skriver Konservative i en pressemeddelelse.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Oliver Ruby

Det danske medlem af Europa-Parlamentet Pernille Weiss kan ikke genkende fortællingen om et belastet psykisk arbejdsmiljø, som har kostet hende opbakningen hos sit bagland i Konservative.

Det skriver hun i et opslag på Twitter.

"Jeg hæfter mig desuden ved, at ingen tidligere eller nuværende medarbejdere hverken under eller efter deres ansættelser officielt eller til mig har klaget over min ledelse eller deres arbejdsforhold," skriver hun.

Læs også

Det er flere tidligere medarbejdere fra Pernille Weiss' kontor i Bruxelles, der i en intern undersøgelse har berettet om et dårligt arbejdsmiljø.

Arbejdsmiljøet har ført til en række stress-relaterede sygemeldinger og opsigelser blandt de tidligere medarbejdere. Konservative vil tilbyde psykologhjælp til de udsatte medarbejdere, fremgår det af pressemeddelelsen.

Det har ført til, at hun er vraget som kandidat til europaparlamentsvalget næste år, og fået Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, til at personligt at opfordre Pernille Weiss til at trække sig fra Europa-Parlamentet straks. Det siger han i et interview med TV 2 News. 

Pernille Weiss mener selv, at hun igenne 25 år som leder har gjort sig "umage for at sikre trivslen blandt sine medarbejdere". 

"Jeg vil gerne understrege, at jeg ikke genkender den beskrivelse af mig, som nogle af mine tidligere medarbejdere, hvoraf flere nu arbejder for andre partier, kommer med. Det er heller ikke det billede, som mine nuværende medarbejdere beretter om," skriver Pernille Weiss på Twitter.

Hun vil bruge den kommende tid på at overveje, hvad hun nu skal gøre, tilføjer hun.

Beslutningen betyder også, at partiet skal vælge en ny spidskandidat til det kommende valg. Det sker i forbindelse med Konservatives landsråd, som finder sted i september 2023, oplyser partiet. Og det bliver ikke et navn fra den nuværende folketingsgruppe, tilføjer partiet i pressemeddelelsen.

Den 55-årige Pernille Weiss har siddet i Europa-Parlamentet siden 2018, hvor hun sidder i den største gruppe, konservative EPP, som den eneste dansker. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Weiss

MEP (K)
sygeplejerske, cand.scient. i sundhedsvidenskab (SDU 2004), master i ledelse og innovation (CBS), certificeret sexolog

Søren Pape Poulsen

Fhv. partiformand (K) & MF, fhv. justitsminister og borgmester, Viborg
kontorassistent-lære ved Grundfos, lærerstudier (Ribe Statsseminarium 1993-94), speditør (Grundfos 1992)

0:000:00