Planlægningsværktøjer og skabeloner til workshops

VÆRKTØJER: Har du brug for hjælp og inspiration til at afholde en workshop? Her finder du konceptudviklings-, planlægnings- og evalueringsværktøjer samt forslag til præsentationsøvelser og ice breakers – alt sammen klar til print.

Som workshop-facilitator er det vigtigt at have en fyldt værktøjskasse til at skræddersy hver workshop. Her får du nogle værktøjer, som kan hjælpe dig næste gang, du planlægger en workshop.
Som workshop-facilitator er det vigtigt at have en fyldt værktøjskasse til at skræddersy hver workshop. Her får du nogle værktøjer, som kan hjælpe dig næste gang, du planlægger en workshop.Foto: Colourbox
Norma J. Martinez

Skal du afholde en workshop for første gang, eller er du en rutineret workshop-facilitator, som godt kunne bruge et par nye tips og tricks til inspiration? Civilsamfundets videnscenter har bedt Kasper Rolle, projektleder hos Spejderne og Altinget: arena, der hvert år afholder en lang række netværksmøder, workshops og konferencer, om at dele deres bedste workshop-værktøjer med jer.

Herunder finder du en række øvelser og ideer til ice breakers, klar til at printe og bruge til din workshop.

Værktøjer til deltagerpræsentation og ice breakers til workshops
Her kan du downloade og printe nogle af Altinget: arenas bedste ice breakers.

Foto:

 

 

Foto:

Værktøj til evaluering af workshops
Bør-gør er et af de evalueringsværktøjer, som Altinget: arena anbefaler til efterevaluering af dine workshops og/eller andre processer. Du kan downloade og printe værktøjet her.

Værktøjet kan hjælpe dig og dit team til at analysere, hvad der fungerer godt til jeres workshop, og hvor der er behov for at videreudvikle bedre rammer og aktiviteter.

 

Planlægningsværktøj til workshop-program
Kasper Rolle fra Spejderne anbefaler, at du skrive en udførlig drejebog for din workshop. Her får du en skabelon, som du og dine kollegaer kan bruge som fælles planlægningsværktøj. Her kan du downloade en drejebog-skabelon.

 

Workshop-modellen 'Oplevelse, klogskab og refleksion'
Kasper Rolle fra Spejderne skræddersyr sine workshops, så de passer til målgruppen. Hos spejderne udvikler Kasper Rolle sine workshops efter en model, de kalder 'Oplevelse, klogskab og refleksion'. Du kan downloade workshop-modellen her.

 

Her får du gode råd til at planlægge engagerende workshopsOg her kan du læse, hvordan du undgår klassiske fejl som workshop-facilitator.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00