Podcast: Bjarne symboliserer en skuffet fagbevægelse og et krav om højere dagpenge

AJOUR: Arne skal have tidligere pension, fordi han er nedslidt. Nu vil fagforeningen 3F have regeringen til at give Bjarne, der er blevet fyret på grund af corona, mere i dagpenge. Det krav bliver nu taget med ind i trepartsforhandlingerne.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Regeringen, arbejdsgiverne og fagforeningerne begyndte tirsdag aften på nye trepartsforhandlinger om udfasning af hjælpepakkerne.

I de forhandlinger smed 3F et nyt navn i bunken. Nu taler fagforeningerne ikke kun om Arne – nu taler de også om Bjarne. Og hvor førstnævnte skal have tidligere pension, så skal sidstnævnte have mere i dagpenge.

For Bjarne er eksemplet på en uretfærdig politik under coronakrisen, mener 3F. Flere ufaglærte har mistet deres arbejde og er dermed endt på dagpenge, mens andre har været heldige at blive hjemsendt og få mere udbetalt om måneden takket være hjælpepakkerne.

Fagforeningerne råber i forvejen op om, at dagpengene bør være højere, fordi de over tid er blevet udhulet.

Altinget Ajour ser nærmere på Bjarne og de nye krav i dagens udgave af Altinget Ajour. Dagens gæst er arbejdsmarkedsredaktør Søren Elkrog Friis.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Færre konsulenter og mere byggeri – sådan skal kommunerne bruge penge det næste år Podcast: Færre konsulenter og mere byggeri – sådan skal kommunerne bruge penge det næste år Næste artikel Podcast med Holstein: De borgerlige partier kæmper for sig selv snarere end blokken Podcast med Holstein: De borgerlige partier kæmper for sig selv snarere end blokken