Podcast: Hvordan har Dan Jørgensen klaret det første klimaår?

AJOUR: Inden landets klimaminister kan gå på juleferie, skal han til klimaeksamen. Folketingets partier skal vurdere, hvordan Dan Jørgensen har klaret det første år, efter klimaloven blev vedtaget. Det ser Altinget Ajour nærmere på i dagens udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Har regeringens valg været grønne nok?

Det skal resten af Folketinget vurdere, når de mandag 21. december hiver Dan Jørgensen i Folketingssalen for at grille klimaministeren.

Her skal den såkaldte klimaeksamen foregå, hvor der bliver set på, hvilke grønne tiltag der er blevet lavet det seneste år, og om udviklingen går i den rigtige retning i forhold til at nå målet om at reducere 70 procent af udledningen af drivhusgasserne inden 2030.

Har udviklingen så været det? Og hvordan skal den eksamen helt præcis foregå?

Det ser Altinget Ajour nærmere på i dagens udgave, hvor Altingets klimaredaktør, Morten Øyen, er gæst i studiet.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Hvordan har Venstres konfliktsky formand klaret det første konfliktfyldte år? Podcast: Hvordan har Venstres konfliktsky formand klaret det første konfliktfyldte år? Næste artikel Podcast: Juleskænderi om nationalisme ryster Europas største politiske familie Podcast: Juleskænderi om nationalisme ryster Europas største politiske familie
Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

ANALYSE: Med sit nej til en rigsretssag har den nye LLR-bevægelse for første gang meldt ud om konkret politik. Den placerede sig et andet sted end alle andre midterpartier. Det er et varsel om hverdagens realiteter, hvis Løkkes nye folkebevægelse bliver til et parti.