Podcast: Kan man være et grønt foregangsland og stadig hente olie op af undergrunden?

AJOUR: Skal Danmark være et grønt foregangsland, må der ikke gives nye tilladelser til at hente olie op af undergrunden, mener regeringens støttepartier og Alternativet. Ministeren er tavs, men nu skal han i samråd. Få overblik over sagen i Altinget Ajour.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Alle regeringens støttepartier bakker nu op om, at der ikke skal gives en ny tilladelse til at lede efter olie i Nordsøen.

Den idé fik ny vind efter sommerferien, og siden da har Konservative meldt ud, at de mener, at man bør udskyde beslutningen om at give nye tilladelser til olieudvinding i Nordsøen til foråret. Der skal ellers efter planen falde en afgørelse om de nye tilladelser i løbet af efteråret.

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) har været tavs over for de krav, som partier omkring ham er kommet med, men på torsdag skal ministeren i samråd om sagen.

Altinget Ajour giver dig overblikket over sagen om nordsøolien i dagens udsendelse, hvor journalist på Altingets klimaredaktion Andreas Arp er gæst.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Forrige artikel Podcast: Regeringen vil styrke velfærdsfortællingen med forslaget om at spare på friskolerne Podcast: Regeringen vil styrke velfærdsfortællingen med forslaget om at spare på friskolerne Næste artikel Podcast: Liberal Alliance blev født af kriser og er nu selv i krise Podcast: Liberal Alliance blev født af kriser og er nu selv i krise