Podcast: Næste redningspakke kan blive kolde kontanter på din bankkonto

AJOUR: Samfundsøkonomien har ramt muren – hvordan kommer vi i gang igen? Økonomilektor Søren Hove Ravn er i studiet.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Den politiske kamp om genåbningen af samfundet efter coronaen er for alvor skudt i gang.

Men er det skattelettelser eller offentlige investeringer, der får hjulene i gang i økonomien igen? Eller noget helt tredje? For lige så akut den økonomiske krise satte ind, lige så hurtigtvirkende skal de økonomiske tiltag være for at virke.

Altinget Ajour tager temperaturen på dansk økonomi lige nu.

Hvorfor er det et problem, at priserne på vores forbrugsvarer falder? Hvorfor vender vi ikke bare tilbage til højkonjunkturen fra før nedlukningen? Hvorfor er cool cash fra staten sat direkte ind på din bankkonto en god idé? Og hvorfor er der ingen politikere, der er løbet med den idé?

Dagens gæst er Søren Hove Ravn, lektor, ph.d. (KU) og fast klummeskribent i Altinget.

Vært: Esben Schjørring, magasinredaktør, Altinget

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: USA's og EU's dataforståelser kolliderer i sagen om 2.000 kvinders ulovligt overførte data Podcast: USA's og EU's dataforståelser kolliderer i sagen om 2.000 kvinders ulovligt overførte data Næste artikel Podcast: Sådan påvirker den økonomiske krise forhandlingerne om kommunernes økonomi Podcast: Sådan påvirker den økonomiske krise forhandlingerne om kommunernes økonomi
Podcast: Udviklingsministerens vigtigste opgave er nærmest umulig

Podcast: Udviklingsministerens vigtigste opgave er nærmest umulig

AJOUR: Den nye udviklingsminister, Flemming Møller Mortensen, vil forsøge at skabe modtagecentre uden for EU til asylbehandling. Men den opgave er nærmest umulig, mener aktørerne på udviklingsområdet. Hør mere om Mortensens vigtigste opgaver i dagens udsendelse.