Podcast: OK20 nærmer sig målet – men hvordan tager arbejderne imod aftalerne?

AJOUR: Der er indgået overenskomstaftaler på industri- og transportområdet, men hvordan tager fagforeningsmedlemmerne imod dem? Altinget Ajour gør status over de private overenskomstforhandlinger.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Det er højsæson for overenskomstforhandlinger på det private arbejdsmarked.

Parterne på industri- og transportområdet har indgået aftaler, ligesom der tirsdag eftermiddag blev præsenteret en aftale på handelsområdet. Der mangler dog stadig aftaler på en række områder.

De to førstnævnte er vigtige for de resterende private overenskomstforhandlinger, da de fungerer som gennembrudsforlig på minimalløns- og normallønsområderne.

Men uanset aftalerne er det i sidste ende medlemmerne af fagforeningerne, der skal tage stilling til, om de er tilfredse med de indgåede aftaler eller ej.

Hvordan er stemningen hos lønmodtagerne? Det ser Altinget Ajour nærmere på i dagens udsendelse, hvor vi også giver et generelt overblik over de indgåede aftaler.

Dagens gæst er arbejdsmarkedsredaktør Søren Elkrog Friis.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Læk og spin om milliarder – få overblikket over de kaotiske udligningsforhandlinger Podcast: Læk og spin om milliarder – få overblikket over de kaotiske udligningsforhandlinger Næste artikel Podcast: Sådan endte 2.000 kvinders data ulovligt i USA Podcast: Sådan endte 2.000 kvinders data ulovligt i USA
For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

STRAF: I landets fem største kommuner har mere end 200 familier mistet børnechecken, fordi deres børn har haft for meget ulovligt fravær. Aarhus-rådmand kritiserer straffen for at ramme socialt skævt, mens holdningen i København er anderledes positiv.