Podcast: Rusland, Kina og Afghanistan - her er de globale trusler mod Danmark

AJOUR: Der er igen risiko for et usikkert Afghanistan, russerne opruster, og Kinas økonomi sikrer dem indflydelse. De fleste af spændingerne samler sig i Arktis-regionen. Altingets forsvars- og Arktisredaktør, Andreas Krog, analyserer på situationen.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Der er nok at holde øje med ude i den store verden, når man skal blive klogere på, hvor truslerne mod Danmark kommer fra.

I Forsvarets Efterretningstjenestes risikovurdering for 2020 gives der et overblik over tilstanden lige nu. Og der skal blandt andet holdes øje med Afghanistan, hvor der er risiko for en ny krig. Russerne opruster kraftigt militært og er en konstant cybertrussel, mens Kinas økonomiske magt skaber spændinger.

Truslen fra de tre lande mod Danmark kan du høre mere om i denne udsendelse, ligesom du kan høre mere om, hvordan Arktisregionen er i centrum for verdens globale gnidninger.

Altingets forsvars- og Arktisredaktør, Andreas Krog, analyserer.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast med Altingets chefredaktør: Støjbergs argument holder hverken i byretten, landsretten eller rigsretten Podcast med Altingets chefredaktør: Støjbergs argument holder hverken i byretten, landsretten eller rigsretten Næste artikel Podcast: Hvordan har Venstres konfliktsky formand klaret det første konfliktfyldte år? Podcast: Hvordan har Venstres konfliktsky formand klaret det første konfliktfyldte år?
Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

ANALYSE: Med sit nej til en rigsretssag har den nye LLR-bevægelse for første gang meldt ud om konkret politik. Den placerede sig et andet sted end alle andre midterpartier. Det er et varsel om hverdagens realiteter, hvis Løkkes nye folkebevægelse bliver til et parti.