Podcast: Sådan endte 2.000 kvinders data ulovligt i USA

AJOUR: Data fra 2.000 kvinder fra et dansk forskningsprojekt hos Statens Seruminstitut er ulovligt sendt videre til USA. Altingets digital- og forskningsredaktør, Chris Lehmann, giver et overblik over sagen, og hvordan det kunne lade sig gøre.

Data fra forskningsprojektet "Bedre sundhed for mor og barn", hvor 2000 kvinder har leveret blodprøver, biologisk materiale og oplysninger om deres børns sygdomshistorik og udvikling, endte i USA. (Arkivfoto)
Data fra forskningsprojektet "Bedre sundhed for mor og barn", hvor 2000 kvinder har leveret blodprøver, biologisk materiale og oplysninger om deres børns sygdomshistorik og udvikling, endte i USA. (Arkivfoto)Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Siden nytår har Statens Seruminstitut døjet med flere dårlige sager.

Før nytår blev instituttets direktør sendt hjem, og efterfølgende har Altinget beskrevet, hvordan data fra et forskningsprojekt er endt i USA uden de medvirkendes accept.

Det drejer sig mere konkret om 2.000 kvinder, der der har deltaget i forskningsprojektet 'Bedre sundhed for mor og barn', et projekt, som i dag hedder 'Bedre sundhed i generationer'.

Altingets digital- og forskningsredaktør, Chris Lehmann, giver et overblik over, hvordan det kunne lade sig gøre, at instituttet i to og et halvt år har sendt data afsted til USA, og om der er mere i vente.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00