Podcast: Sådan er fronterne trukket op før OK20

AJOUR: Er økonomien så god, at der er plads til bedre vilkår for arbejderne, eller får arbejdsgiverne sin vilje? Altinget Ajour sætter fokus på de kommende private overenskomstforhandlinger.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Fronterne er så småt ved at blive trukket op til de private overenskomstforhandlinger i 2020.

De private arbejdsgivere mener ikke, at økonomien er klar til bedre forhold, mens lønmodtagerne mener det modsatte.

Lønmodtagerne har oveni ikke glemt, hvordan det gik ved de sidste overenskomstforhandlinger i 2017. Der var en stor del af 3F’s medlemmer utilfredse med den aftale, som deres egne forhandlere var nået frem til med arbejdsgiverne, og mange af medlemmerne stemte derfor nej.

Havde det kun været op til 3F’s medlemmer, var forhandlingerne derfor endt ud i en storkonflikt, men de øvrige fagforbunds stemmer gjorde, at det blev undgået.

I begyndelsen af det nye år skal der forhandles nye overenskomster, og Altinget Ajour sætter fokus på, hvor knasterne er i forhandlingerne, og om der igen er risiko for en storkonflikt.

Dagens gæst er arbejdsmarkedsredaktør Søren Elkrog Friis.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Forrige artikel Podcast: Nu får klimaet sin lov, men hvor bindende er den? Podcast: Nu får klimaet sin lov, men hvor bindende er den? Næste artikel Podcast: Kaos med statens sundhedsdata kan gå ud over patienterne og forskningen Podcast: Kaos med statens sundhedsdata kan gå ud over patienterne og forskningen