Om  
Bjarne Klausen
Lena Rohn
Lina Lind Christensen

Fødevareministeren udpeger nye medlemmer af Det Dyreetiske Råd

Fødevareminister Rasmus Prehn har udpeget Lena Rohn, Lina Lind Christensen og Bjarne Klausen til det Dyreetiske Råd. De nye medlemmer skal tage del i arbejdet for at gøre Danmark til et bedre land for dyrene.

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) har udpeget tre nye medlemmer af Det Dyreetiske Råd. 
Fødevareminister Rasmus Prehn (S) har udpeget tre nye medlemmer af Det Dyreetiske Råd. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Laura Bejder Jensen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) har udpeget tre nye medlemmer til det Dyreetiske Råd. De næste tre år skal Lena Rohn, Lina Lind Christensen og Bjarne Klausen deltage i rådets arbejde for den etiske udvikling inden for dyrevelfærd.

Det skriver Fødevareministeriet i en pressemeddelelse

De tre nye medlemmer er markante stemmer inden for dyrevelfærd og -etik. Lena Rohn er fødevare- og miljøpolitisk chef i Dyrenes Beskyttelse, Lina Lind Christensen er general manager i Anima og Bjarne Klausen er administrerende direktør i Odense Zoo.

Fødevareminister Rasmus Prehn understreger, at udpegningen af de nye medlemmer understøtter regeringens ambition om at være ”et foregangsland, når det kommer til dyrevelfærd”.

”Det er en stor prioritet for regeringen at få skabt et bedre liv for vores dyr – lige fra grisene i stalden til kæledyrene hjemme i stuerne. Med det nye hold på plads er jeg sikker på, at rådet er godt klædt på til mange spændende opgaver de kommende tre år,” siger fødevareminister Rasmus Prehn i pressemeddelelsen.

Formand for Den Danske Naturfond Bengt Holst fortsætter som formand. Ud over de tre nyvalgte medlemmer, får Holst selskab af ni af de hidtidige medlemmer, der også har fået genvalg af ministeren.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bjarne Klausen

Direktør, Odense Zoo, medlem, Dyreetisk Råd
cand.scient. i biologi (Københavns Uni. 1994)

Lena Rohn

Fødevare- og miljøpolitisk chef, Dyrenes Beskyttelse, medlem, Dyreetisk Råd
kandidat i offentlig administration (CBS 2012), cand.jur. (Københavns Uni. 1995)

Lina Lind Christensen

General Manager, Anima, medlem, Dyreetisk Råd, næstformand, DOSO (Dyreværnsorganisationernes Samarbejdsorganisation)
cand.mag. i filosofi (Syddansk Uni. 2015)

0:000:00