Pressenævnet dropper Se og Hør-sag

KORT NYT: Pressenævnet har opgivet at behandle klage over Se og Hør-sagen. Nævnet har ikke kunnet fremskaffe tilstrækkelige oplysninger om sagen. 

Anne Justesen

Pressenævnet har besluttet ikke at behandle en klage fra syv personer over artikler bragt i Se og Hør samt ugebladets måde at fremskaffe oplysninger på. 

Se og Hør-sagen startede, da tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen i bogen "Livet, det forbandede" beskrev, hvordan ugebladet i en årrække havde brugt ulovlige metoder til at fremskaffe oplysninger om kendte og kongelige via den såkaldte tys-tys-kilde. 

Men det har ikke været muligt for Pressenævnet at belyse, om oplysninger fra tys-tys kilden har resulteret i artikler om de syv personer, der har klaget. Derfor er der ikke tilstrækkeligt sikre og detaljerede oplysninger til, at Nævnet kan tage stilling til sagen, lyder det i Pressenævnets afgørelse. 

Samtidig er klagefristen overskredet, men der er mulighed for, at Pressenævnet af egen drift tager sager op, såfremt der er tale om sager af særlig karakter. Nævnet vurderer, at sagen er af principiel karakter, men har ikke kunnet fremskaffe oplysninger, så sagen kan behandles.

Desuden bemærker Pressenævnet, at sagen er genstand for en politimæssig efterforskning, "der må forventes at afdække de nærmere detaljer i sagen og om der er begået strafbare forhold, herunder i forhold til klagerne". 

Pressenævnet opfordrer dog medierne til at overveje, om der er et behov for at fastsætte nærmere bestemmelser for anvendelse af betalte kilder.

Læs hele Pressenævnets afgørelse her

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00