Prins Henrik mister sin hofchef

OPSIGELSE: Michael Bjørn Nellemann har sagt op som chef for prins Henriks hof. "Grundlaget for stillingen er der ikke længere," siger han. 

Chefen for prins Henriks hof har sagt sin stilling op.

Det fortæller hofchef Michael Bjørn Nellemann, der også er direktør i Det Obelske Familiefond, til Altinget:

“Jeg har sagt op, fordi prinsen har så få officielle opgaver. Grundlaget for stillingen er der ikke længere," siger Michael Bjørn Nellemann og fortsætter:

“Det er foregået i god ro og orden. Det passede meget godt med situationen."

Michael Bjørn Nellemann har været hofchef siden 1. maj 2015. Han har ikke yderligere kommentarer til opsigelsen. 

Lider af demens 
Dronning Margrethe fortalte i sin nytårstale 31. december 2015, at prins Henrik gik på pension, og at han derfor kun i meget begrænset omfang ville deltage i officielle arrangementer. Og i begyndelsen af september i år meddelte Kongehuset, at prinsen lider af demens.

Diagnosen betyder, at prinsens væremåde og dømmekraft kan være uforudsigelig, og derfor har han længere ikke opgaver i forbindelse med Kongehuset. 

Nyheden kom efter en turbulent tid, hvor prinsen blandt andet havde fortalt, at han ikke længere ville begraves ved siden af dronningen.  

Michael Bjørn Nellemann har officielt sidste arbejdsdag ved hoffet 31. januar 2018, men i praksis er han allerede holdt op, fortæller han.

Han forventer ikke, at hoffet vil ansætte en ny i hans stilling.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kongehuset.

Forrige artikel Regeringen er langt fra en SU-reform Regeringen er langt fra en SU-reform Næste artikel Troels Mylenberg får nyt job på TV 2 News Troels Mylenberg får nyt job på TV 2 News