Om  
Eva Smith

Professor emerita modtager formidlingspris

Professor emerita, Eva Smith, har fået overrakt DR's formidlingspris for at gøre juridiske problemstillinger og indviklede samfundsproblematikker forståelige for den brede offentlighed gennem et helt liv. 

Prisen uddeles årligt til en person, der evner at gøre vanskeligt stof tilgængeligt og formidle forståeligt og levende. 
Prisen uddeles årligt til en person, der evner at gøre vanskeligt stof tilgængeligt og formidle forståeligt og levende. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Mette Grube Condrup

Professor Emerita Eva Shmith har modtaget DR's formidlingspris, Rosenkjærprisen, på 50.000 kroner.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Eva Smith, der er professor emerita ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet, fik overrakt prisen i radioprogrammet '4. division' 6. maj.  

Rosenkjærprisen uddeles årligt til en person, "der evner at gøre vanskeligt stof tilgængeligt og formidle forståeligt og levende".  

Mere specifikt modtager juraprofessoren blandet andet prisen for, gennem et helt liv, at gøre svære juridiske problemstillinger tilgængelige for os alle og for evnen til at gøre de større, indviklede samfundsproblematikker forståelige, skriver DR.

Eva Smith har de senere år været aktiv i den offentlige debat gennem læserbreve, kommentarer og i radio- og TV-programmer, hvor hun har formidlet sin viden. 

For mere end 30 år siden blev Eva Smith, som den første kvinde i landet, udnævnt til professor i retsvidenskab ved Københavns Universitet i 1990. Hun er tidligere formand for Det Kriminalpræventive Råd og så er hun æresdoktor ved Lund Universitet. Hun er datter af den socialdemokratiske justits- og indenrigsminister Hans Hækkerup og bror til Per Hækkerup. 

Med Rosenkjærprisen følger en forpligtelse til at deltage i en serie radioprogrammer i DR om ens professionelle virke.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Eva Smith

Professor emerita, Det Juridiske Fakultet, Københavns Uni., æresdoktor ved Lunds Uni.
cand.jur. (Københavns Uni. 1974), dr.jur. (Københavns Uni. 1986)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024