Prognose: R-fremgang kan sende Manu Sareen i Folketinget

PROGNOSE: Den radikale eks-minister Manu Sareen står til comeback, hvis der var valg nu. Det samme gør Radikales tidligere gruppeformand, viser Altingets prognose.

Fremgangen til Radikale i meningsmålingerne sender den tidligere radikale socialminister Manu Sareen tilbage til Folketinget.

Det er ellers under et år siden, Manu Sareen meddelte, at han helt ville forlade politik, efter partihopper Ida Auken tog det ene radikale mandat i hovedstaden. Men den beslutning blev dog omstøbt, da han i starten af måneden meddelte, at han alligevel genopstiller ved næste folketingsvalg. Og nu kan han profitere af partiets fremgang i meningsmålingerne.

Det viser en ny prognose for, hvordan mandaterne vil falde, hvis der var valg nu. Prognosen er lavet for Altinget af valgforsker Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet på baggrund af et vægtet gennemsnit af meningsmålinger og 25.000 Gallup-interviews indsamlet siden valget i juni sidste år.

Prognosen viser, at Radikale ikke alene vinder et mandat i hovedstaden, som Manu Sareen kan sætte sig på. Det kan også blive til valg til partiets tidligere gruppeformand Camilla Hersom, der ellers mistede Radikales mandat på Fyn ved valget.

Se hele den geografiske prognose for alle partier på Altinget: christiansborg (kræver abonnement). Tegn gratis prøveabonnement her.

,

Forrige artikel Det sker i dansk politik: Dramaet om landbrugspakken Det sker i dansk politik: Dramaet om landbrugspakken Næste artikel Det sker i EU: Frihandelsforhandlinger, Coca Cola-retssag og dansk visit Det sker i EU: Frihandelsforhandlinger, Coca Cola-retssag og dansk visit