Prognose viser højere udledninger fra byggebranchen i 2030. Nu kalder ekspert på politisk handling

En ny klimafremskrivning viser, at byggebranchen i 2030 vil udlede mere CO2, end sidste års prognose viste. Seniorrådgiver i Concito mener, at branchen har et større potentiale, end klimafremskrivningen viser. Men bolden ligger hos politikerne, for branche venter stadig på et nyt CO2-loft for nybyggeriet. 

CO2-udledningen fra byggematerialer i 2030 er justeret op fra sidste års fremskrivning til den nyeste, der blev fremlagt tirsdag. 
CO2-udledningen fra byggematerialer i 2030 er justeret op fra sidste års fremskrivning til den nyeste, der blev fremlagt tirsdag. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Frida Flinch

Frem mod 2030 vil udledninger fra byggematerialer falde betydeligt. 

Det viser en ny klimafremskrivning for 2024.

Men ifølge Michael H. Nielsen, der er seniorrådgiver hos Concito, kunne reduktionerne være større.

"Man kan være bekymret for, om vi er ambitiøse nok i forhold til, hvad vi kan på bygningsområdet. Jeg mener, at erhvervet har potentiale til mere," lyder det fra ham.

Problemet er illustreret af, at mens den samlede byggebranche råber på skrappere regulering af dens klimabelastning, er forventningerne til CO2-udledningen fra byggematerialer i 2030 netop blevet opjusteret i den seneste klimafremskrivning. 

Faktisk vil erhvervet udlede cirka 600.000 ton mere CO2e i 2030, end man forventede i sidste års prognose. 

{{toplink}}

Nu lyder forventningen derfor, at branchen vil udlede 2,7 millioner ton CO2e i 2030. 

Det kalder på handling fra politikerne, mener Michael H. Nielsen. 

0:000:00