Prominente debattører står bag ny integrationspolitisk tænketank

NY TÆNKETANK: Kasper Støvring, Halime Oguz og Mikkel Andersson står bag den nye tænketank Unitos, som vil højne debatten om indvandring og integration.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Bjørn Strøm

En ny tænketank har set dagens lys.

Den hedder Unitos, og bag den står de kendte debattører ph.d. og forfatter Kasper Støvring, SF-folketingskandidat Halime Oguz og satiriker, radiovært og cand.public. i analytisk journalistik Mikkel Andersson.

Unitos skal finansiere og igangsætte initiativer, som ser på konsekvenserne af indvandring og integration i Danmark. Det kommer til at gælde en lang række områder, heriblandt kulturelle, religiøse, økonomiske, juridiske, kriminalitetsrelaterede politiske og sociale.

”Den danske debat om indvandring fylder utrolig meget i medierne, men den foregår langt fra altid på et faktuelt og kvalificeret grundlag. Det søger Unitos at råde bod på ved at støtte kompetente bidrag til samfundsdebatten," siger Kasper Støvring, der er bestyrelsesformand for Unitos, i en pressemeddelelse. 

Opfordrer alle til at søge
Tænketankens tre bagmænd har alle markeret sig som kritikere af den førte asyl- og integrationspolitik, men Unitos er ikke et partipolitisk initiativ, der kun vil sætte fokus på de negative aspekter af indvandringen, understreger Kasper Støvring. 

”Vi vurderer ikke forslag på baggrund af partitilhørsforhold eller politisk observans og opfordrer alle, som mener, de kan bidrage til at højne den danske debat om asyl, migration og integration, til at ansøge," siger han. 

Tænketankens midler kommer fra private donationer og går ubeskåret til tænketankens projekter. Indtil nu har Unitos givet støtte til en konference om hate speech organiseret af forfatter Jens Martin Eriksen fra netværket Fri Debat samt til en rapport om afradikalisering af den tidligere imam Ahmed Akkari. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Halime Oguz

Fhv. MF (SF)
cand.mag. i mellemøststudier (SDU 2012)

Kasper Støvring

Kommentator, forfatter, bibliotekar, Herlufsholm Skole
ph.d. (Københavns Uni. 2009), cand.mag. i litteraturvidenskab og moderne kultur (Københavns Uni. 2002)