R forbeholden over for SF's to-lærer-løfte

LANDSMØDE: Søvndals konkrete ønske om, at der skal være to lærere i de små klasser, får en lunken modtagelse af De Radikale. Hvor skal pengene komme fra, spørger Jelved.
SF's forslag får en lunken modtagelse af De Radikale. Det er et spørgsmål om økonomisk prioritering, mener Marianne Jelved.
SF's forslag får en lunken modtagelse af De Radikale. Det er et spørgsmål om økonomisk prioritering, mener Marianne Jelved.Foto: Altinget/Rasmus Nielsen
Kristian Aaskov Nielsen

To lærere i hver klasse skal sikre, at de små skolebørn lærer at læse og regne. Så konkret var Villy Søvndals (SF) løfte i sin tale til SF's landsmøde i Odense. Men forslaget får en halv kølig modtagelse af den radikale uddannelsesordfører Marianne Jelved.

Knap havde Villy Søvndal udstukket løftet, før Socialdemokraterne støttede forslaget. Men Marianne Jelved vil gerne vide mere konkret om forslaget, inden hun og De Radikale kan støtte forslaget.

"Det er et spørgsmål om prioritering. Det kommer an på, hvor midlerne skal komme fra," siger Marianne Jelved.

En dyr prioritering
Marianne Jelved peger på, at prisen også afhænger af, om forslaget vil betyde større klasser.

"Hvis det her betyder, at der er en klasse med 20 elever, som skal have to lærere, så bliver det en dyr øvelse. De penge skal findes et andet sted," siger Marianne Jelved, der dog ikke på forhånd vil afvise forslaget.

Jelved peger på, at det er muligt at moderere forslaget lidt, så der er tale om en lærer og en undervisningsassistent i de små klasser.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Villy Søvndal

Kandidat til Europa-Parlamentet (SF), fhv. udenrigsminister og partiformand (SF)
Lærer (Kolding Seminarium 1980)

Marianne Jelved

Fhv. økonomiminister, kultur- og kirkeminister, MF 1987-22 og politisk leder (R), fhv. viceborgmester i Gundsø 1982-85
lærer (Hellerup Seminarium 1967), cand.pæd. i dansk (Danmarks Lærerhøjskole 1979)









0:000:00