Debat

Radikal EU-kandidat: Radikale svigter sit bagland og sine kerneværdier ved at stemme for koranloven

Hvis Radikales folketingsgruppe insisterer på sin beslutning om at stemme for koranloven, føler jeg mig tvunget til at genoverveje både mit kandidatur og mit mangeårige medlemskab, skriver Radikales kandidat til Europa-Parlamentet David Munis Zepernick. 

Den radikale folketingsgruppe har svigtet sit bagland ved at stemme for koranloven, som et stort flertal på landsmødet efter en lang og intens debat ellers forkastede, skriver David Munis Zepernick.
Den radikale folketingsgruppe har svigtet sit bagland ved at stemme for koranloven, som et stort flertal på landsmødet efter en lang og intens debat ellers forkastede, skriver David Munis Zepernick.Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
David Munis Zepernick
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Jeg har med undren og ærgrelse noteret mig, at folketingsgruppens ledelse har valgt at tilsidesætte partiets øverste organ, landsmødets vedtagne politik, og beslutte at stemme for koranloven med de små kosmetiske ændringer, der er tilføjet det oprindelige forslag.

Folketingsgruppen har tydeligvis forfulgt mandatet fra det resolutionsforslag, som et stort flertal på landsmødet efter en lang og intens debat forkastede, og tilsidesat den resolution, som rent faktisk blev vedtaget.

Kampen for de borgerlige frihedsrettigheder, herunder ytringsfrihed og religionens ubetingede vigepligt, er for mig et kardinalpunkt et pejlemærke for, hvad det vil sige at være radikal, og en stor del af min motivation for at stille op for partiet for ottende gang til et kommende EP-valg.

Svigt af radikale kerneværdier

Jeg noterer mig også, at processen og timingen af kommunikationen med baglandet og hovedbestyrelsen har været af en top-down-karakter, som reelt har sat medlemsdemokratiet ud af kraft. Respekten for og tilliden til medlemsdemokratiet har været en motivation til over 20 års organisatorisk arbejde, herunder formands- og bestyrelsesposter lokalt og regionalt.

Insisterer folketingsgruppen på sin beslutning, føler jeg mig tvunget til at genoverveje både mit kandidatur og mit mangeårige medlemskab.

David Munis Zepernick
Radikal EP-kandidat

Jeg betragter folketingsgruppens beslutning som både en afvisning af partiets bagland, et svigt af de radikale kerneværdier og et helt unødvendigt knæfald for voldsparate religiøse fundamentalister og mellemøstlige tyranner og despoter.

Ytringsfriheden er noget, man bør stå fast på, også når det stormer, og den benyttes af folk, som man er uenig med. Det kaldes "frihedens pris". Tak til folketingsmedlem Stinus Lindgren, som netop står fast på dette princip og bakker partiets vedtagne politik op.

Insisterer folketingsgruppen på sin beslutning, føler jeg mig tvunget til at genoverveje både mit kandidatur og mit mangeårige medlemskab.

Vi har ikke brug for en splittelse mellem folketingsgruppe og bagland. Men når folketingsgruppen så åbenlyst fremprovokerer den og udviser en så eklatant mangel på lydhørhed, så må nogen jo agere "kanariefuglen i kulminen".

Jeg håber, at folketingsgruppen besinder sig og lytter til eksempelvis Amnesty International DanmarkRadikal Ungdom og andre af frihedens stemmer.

Jeg håber, at mørket trods alt alligevel ikke sænker sig. Jeg håber, at en ny dag gryr for både ytringsfriheden og Det Radikale Venstre. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

David Munis Zepernick

Kandidat til Europa-Parlamentet for Radikale Venstre, Director, Member Engagement and Communication i Medicon Valley Alliance, bestyrelsesformand, Fonden Safe and Alive
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1999)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024