Om  
Henrik Vinther Olesen

Radikales ældreordfører forlader Folketinget

Folketingssuppleanten Henrik Vinther Olesen skal stå for kommunikation og CSR i Salling Group og forlader dermed politik. Dermed mister Radikale også deres ældreordfører.

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Max Læbo Wulff

Henrik Vinther Olesen, der er midlertidigt folketingsmedlem for Radikale Venstre, skal være kommunikations- og CSR-chef for Salling Group fra og med den 9. juni.

Det skriver Salling Group i en pressemeddelelse.

Siden november har Henrik Vinther Olesen siddet i Folketinget. Ved det seneste folketingsvalg blev han valgt som Radikale Venstres andensuppleant i Aarhus, men da Morten Østergaard gik på orlov, og folketingsmedlemmet Anne Sophie Callesen gik på barsel, blev han hevet ind som erstatning.

Og nu skal det nuværende folketingsmedlem altså stå for Salling Groups kommunikation og CSR-politik.

”Salling Group har høje ambitioner i forhold til at tage ansvar for det samfund, vi er en del af. Det er også en drivkraft for mig personligt. Derfor er det med glæde og forventning, men også en stor portion ydmyghed, at jeg nu kaster mig over opgaverne, for der er allerede skabt store resultater og sat høje standarder,” udtaler Henrik Vinther Olesen i pressemeddelelsen.

Henrik Vinther Olesen har været ældreordfører siden februar, hvor han overtog posten fra Stinus Lindgreen i forbindelse med en rokade efter udnævnelsen af Marin Lidegaard som næstformand i Radikale Venstre.

Inden den 52-årige suppleant blev hevet i Folketinget, var han kommunikationschef for Børn & Unge i Aarhus Kommune, og han har tidligere arbejdet i ti år som journalist for Jyllands-Posten. Han er også uddannet journalist med en overbygning i offentlig ledelse.

Med jobskiftet forlader Henrik Vinther Olesen ifølge pressemeddelelsen politik.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Vinther Olesen

Kommunikations- og CSR-chef i Salling Group
Journalist (Danmarks Journalisthøjskole, 1998), Master i Offentlig Ledelse (Aarhus Uni/SDU, 2018)

0:000:00