Radio 24syv vil gøre sig attraktiv for politikere og lobbyister

RADIO: Når og hvis Berlingske Media og People's Press får lov til at realisere Radio 24syv, vil den politiske dækning få en markant placering i nyhedsdækningen og i et ugentligt debat-magasin.
Foto: DI
Mette Laursen

Politiske debatter og et ugentlig politisk magasin. Det er blandt Radio 24syvs planer for den politiske dækning, som skal være et alternativ til DR's P1.

Derudover kan den nye radiokanal også blive attraktiv for politikere og lobbyister, når de vil have deres synspunkter ud, siger ansvarshavende chefredaktør på Berlingske og koncerndirektør for Berlingske Media, Lisbeth Knudsen.

Radio 24syv, som populært er blevet kaldt Radio Møller, er navnet på Berlingske Media og forlagsvirksomheden People's Press' bud på projektet om at etablere et statsfinansieret alternativ til DR's P1. Kulturminister Per Stig Møllers (K) prestigeprojekt fik kun et enkelt bud, hvor vinderen vil have et årligt budget på 100 millioner licenskroner i garanteret otte år.

Nyhedsdækning døgnet rundt
Radio 24syv vil have sin egen nyhedsredaktion bemandet af nyhedsjournalister, der vil dække nyheder døgnet rundt. Denne redaktion skal selv stå for tyngden af den politiske dækning, oplyser Lisbeth Knudsen til Altinget.dk.

Blandt kravene til den nye radiokanal er et fokus på den politiske dækning, som 24syv vil imødekomme:

"Der vil være et ugentligt politisk debatmagasin, og derudover vil politiske debatter selvfølgelig optræde rundt omkring i de daglige debatudsendelser," siger Lisbeth Knudsen.

Det er dog stadigvæk for tidligt at sige præcist, hvordan 24syv vil adskille sig i sin politiske dækning i forhold til DR:

"Hvis vi får mulighed for at realisere den nye radiokanal, forestår der neden under de forskellige overordnede programkoncepter, vi har indsendt, et detaljeret arbejde med at konkretisere stil og toning af programmerne, udvælgelse af værter, fastlæggelse af journalistisk metode m.v. Det er for tidligt lige nu at beskrive alt det i detaljer," siger Lisbeth Knudsen.

Vigtig kanal i fremtiden
Den ekstra radiokanal vil dog ikke nødvendigvis give politikere og lobbyister lettere adgang til æteren end andre:

"Men de vil jo med Radio 24syv få en spændende ny kanal til offentligheden som et alternativ til DR," siger Lisbeth Knudsen og fortsætter:

"Præcis på samme måde, som mange i starten ikke regnede TV 2 NEWS som noget særligt - men bestemt regner det for en vigtig kanal nu - så tror jeg også, at Radio 24syv kan blive et attraktivt sted for politikerne og lobbyisterne at komme ud med deres synspunkter."

Præcis på samme måde, som mange i starten ikke regnede TV 2 NEWS som noget særligt - men bestemt regner det for en vigtig kanal nu - så tror jeg også, at Radio 24syv kan blive et attraktivt sted for politikerne og lobbyisterne at komme ud med deres synspunkter.

Lisbeth Knudsen
Koncerndirektør for Berlingske Media

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lisbeth Knudsen

Strategidirektør, Altinget og Mandag Morgen, formand, Dansk Selskab for Virksomhedsledelse, Odense Symfoniorkester og Rønnow, Leth og Gori Arkitekter, Foreningen TjekDet og Demokratikommissionen, bestyrelsesleder, Niras
journalist (DJH 1975)

0:000:00