Radio24syv vil søge ny DAB-kanal: Andet medie siger "allerede nu tillykke"

RADIO: Ejerne af Radio24syv vil holde liv i den populære radiokanal og har derfor søgt om licens til at fortsætte kanalen som digital radio. Kulturmediet Heartbeats ville oprindelig have søgt om licensen og kalder nu forløbet om medieforliget "komisk". 

Radio24syv har ansøgt om at fortsætte som digital radio på DAB, internet og podcast.
Radio24syv har ansøgt om at fortsætte som digital radio på DAB, internet og podcast.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Benedicte Gjerding Dahlberg

Medarbejderne er sagt op, og lokalerne er gjort klar til fraflytning, men ejerne af Radio24syv har nu givet radiokanalen nyt håb og ansøgt om at fortsætte kanalen som digital radio på DAB, internet og podcast.

Det skriver Berlingske Media i en pressemeddelelse. 

Planen var, at Radio24syv skulle lukke per 31. oktober 2019, men med ansøgningen om licens til den digitale kanal har ejerne pustet nyt liv i kanalen, som potentielt kan gå i luften på DAB 1. november. 

En vigtig stemme i offentligheden
Om Radio24syv vinder udbuddet og derfor fortsætter på DAB er usikkert, og bliver først besluttet af Radio- og tv-nævnet 22. oktober, altså ni dage før den officielle lukning af radiostationen finder sted.

Jakob Kvist, bestyrelsesmedlem i Berlingske People, der ejer Radio24syv, mener dog, at det er en chance, der må tages.

"Vi holder simpelthen for meget af Radio24syv til at lukke den. Det er blevet en vigtig stemme i offentligheden, og derfor har vi kæmpet og vil fortsat kæmpe for dens overlevelse. Det mest uduelige medieforlig i mands minde har efterladt mange interessenter mere eller mindre vingeskudte, men nu vælger vi altså at gå all in og se de indførte begrænsninger som kreative benspænd, vi må forsøge at overvinde," siger Jakob Kvist i pressemeddelelsen.

"Jeg er ikke bitter på 24syv"
Med medieforliget sidste år var det oprindelig aftalt at åbne en ny radiokanal med fokus på "formidling af kultur, herunder klassisk musik", der desuden havde geografisk krav om at ligge 110 kilometer fra hovedstaden. Dermed stod Radio24syv til at måtte lukke.

Det vakte store protester, og i maj i år ændrede parterne bag medieforliget så planer. Kulturkanalen blev i stedet til en anderledes taleradiokanal, der skal være digital, og fristen for at søge om at stå for kanalen udløber 20. september.

De ændrede planer vakte undren hos de medieaktører, der havde brugt et år på at forberede deres bud på den oprindelige kulturkanal. Stifter af det digitale kulturmedie Heartbeats, Le Gammeltoft, sagde, at det lugter af at være skræddersyet til Radio 24syv.

Og i dag ønsker hun på forhånd kanalen tillykke med den nye digitale kanal, selvom det ikke formelt er afgjort, om de får den. Hun skriver på Twitter, at forløbet om medieforliget har været "komisk".

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Kvist

Kreativ direktør, journalist, forlægger
journalist (DJH 1991)

Le Gammeltoft

Kommunikationschef, Netcompany, stifter af Heartbeats og Heartbeats Studio, forfatter
Cand.mag. i engelsk og moderne kultur & kulturformidling (KU 2007)

0:000:00