Rasmus Nordqvist skifter til SF

PARTISKIFT: Tidligere medlem af Alternativet og løsgænger i Folketinget Rasmus Nordqvist har meldt sig ind i SF.

Rasmus Nordqvist bliver medlem af SF. Det skriver TV 2.

Siden han meldte sig ud af Alternativet i marts, har han været løsgænger i Folketinget.

Med Nordqvist går SF fra 14 til 15 mandater.

Hos SF bliver der taget imod det nye medlem med åbne arme fra formand Pia Olsen Dyhr (SF).

Rasmus Nordqvist er tidligere politisk ordfører for Alternativet.

Frie Grønne Stemmer
Krisen i Alternativet, der kom i kølvandet på valget af Josephine Fock som ny politisk leder, fik flere profiler til at melde sig ud af partiet.

Rasmus Nordqvist stillede op til valget af Alternativets nye politiske leder, men han tabte i februar kampen om at blive partiets leder.

9. marts meldte fire af Alternativets fem folketingsmedlemmer sig ud af partiet: Uffe Elbæk, Rasmus Nordqvist, Sikandar Siddique og Susanne Zimmer.

Herefter meldte de tidligere alternativister ud, at de gik sammen om et såkaldt politisk kontorfællesskab kaldet Frie Grønne Stemmer.

Et sats at optage Nordqvist
SF's optagelse af Rasmus Nordqvist i partiet er et sats, omend det er et forståeligt valg. Sådan siger Altinget politiske kommentator, Erik Holstein.

”Der ligger tre procent hjemløse Alternativet-stemmer og flyder mellem Radikale, SF og Enhedslisten. Rasmus Nordqvist kan booste SF’s grønne profil,” siger Erik Holstein og fortsætter:

”I egen selvopfattelse har SF’erne altid været Folketingets grønneste parti. Det har vælgerne bare ikke været enige i. Derimod bevarede Alternativet den position til det sidste. For en del af det grønne segment vil det gøre indtryk, at Alternativets tidligere politiske ordfører nu melder sig i SF.”

Erik Holstein mener, at SF gør klogt i at give Rasmus Nordqvist nogle grønne områder i forhold til ordførerskaber.

Nordqvist er ikke socialist
En af udfordringerne for den nye SF’er er ifølge Erik Holstein, at Nordqvist overhovedet ikke er socialist.

”Han kom oprindelig fra Radikale Venstre, og der vil være områder af den økonomiske politik, hvor han står et andet sted end SF. Det samme gælder værdipolitikken, hvor SF stadig har bevaret den opstramning af linjen, der fandt sted under Villy Søvndal, mens Alternativet stod for den ultimative slapperlinje,” siger Erik Holstein og fortsætter:

”Men man må gå ud fra, at Nordqvist har indvilliget i at rette ind efter partilinjen. Ellers var han næppe blevet optaget. Men det bliver spændende at se, hvordan det går på længere sigt. Det er ikke uden risiko at optage en mand, der hører til en helt anden politisk tradition.”

Forrige artikel Se pressemødet: Regeringen opretter ny styrelse til kampen mod coronavirus Se pressemødet: Regeringen opretter ny styrelse til kampen mod coronavirus Næste artikel Regeringen opretter ny styrelse som modsvar på coronavirussen Regeringen opretter ny styrelse som modsvar på coronavirussen