Om  
Mimi Jakobsen

Red Barnet fyrer Mimi Jakobsen

Red Barnet afskediger Mimi Jakobsen, der har været organisationens generalsekretær i 15 år. Hun stopper med øjeblikkelig virkning.

Ida Routhe

66-årige Mimi Jakobsen stopper som generalsekretær i Red Barnet. Det skriver organisationen på sin hjemmeside.

Hun forlader posten i kølvandet på drøftelser i Red Barnets hovedbestyrelse.

"Nu står Red Barnet over for nye udfordringer, og i hovedbestyrelsen er vi enige om, at nu er det rigtige tidspunkt til at finde en afløser for Mimi Jakobsen,” siger formand for Red Barnets hovedbestyrelse Lars Svenning Andersen, der omtaler afskedigelsen som en svær beslutning:

"Det har været en helhedsvurdering og ikke nogen let beslutning. Det har hele tiden ligget i kortene, at vi skulle have den drøftelse i år, hvor Mimis valgperiode i den internationale bestyrelse udløber."

Ifølge TV 2, som har talt med Lars Svenning Andersen, var Mimi Jakobsen ikke enig i hovedbestyrelsens afgørelse, som angiveligt skyldes, at man i organisationen ønsker en generalsekretær, "der har et bedre økonomisk fundament", som han siger til TV 2.

Vicegeneralsekretær Jonas Keiding Lindholm er konstitueret generalsekretær, indtil Mimi Jakobsens afløser er fundet. Den kommende generalsekretær forventes at kunne tiltræde i begyndelsen af 2016.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mimi Jakobsen

Fhv. minister, MF og partiformand (CD), fhv. generalsekretær, Red Barnet og direktør for Scleroseforeningen
BA.mag. i tysk sprog og fonetik (Københavns Uni. 1979)

0:000:00