Troels Mylenberg siger op

OPSIGELSE: Troels Mylenberg har sagt op som chefredaktør og direktør på Jysk Fynske Medier. Der er ikke vilje i ledelsen til at gennemføre hans udviklingsplaner for mediehuset på kort sigt, lyder begrundelsen.

Det er en markant analytiker i dansk politik, som nu forlader sin stilling i toppen af Jysk Fynske Medier.

Han begrunder sin beslutning med, at den øverste ledelse ikke er med på de ambitiøse redaktionelle udviklingsaktiviteter, han ellers gerne ville sætte i gang.

47-årige Troels Mylenberg skriver på sin Facebookprofil, at ”årsagen er simpel”:

”I forbindelse med fastlæggelse af budgettet for 2018 stod det for nylig klart for mig, at mine ambitioner for og ønsker om udvikling ikke kan lade sig gøre på kort sigt. I hvert fald ikke uden voldsomme sværdslag. Dem ønsker jeg ikke, så derfor stopper jeg.”

(Artiklen fortsætter under billedet)

Mylenberg har arbejdet som politisk reporter og redaktør på Weekendavisen, Dagen og Ekstra Bladet. Han har været forstander for Vallekilde Højskole og leder af Center for Journalistik ved Syddansk Universitet, men vendte siden tilbage til den politiske journalistik, da han blev ansat på Berlingskes politiske redaktion. Han har ofte optrådt som politisk kommentator.

Ressourcerne skal ikke bruges på udvikling
I 2010 blev han politisk redaktør på Fyens Stiftstidende, året efter chefredaktør på Fyns Amts Avis og endelig chefredaktør og udviklingsdirektør i Jysk Fynske Medier. 

Mediehusets administrerende direktør, Jesper Rosener, skriver i en pressemeddelelse, at ressourcerne i øjeblikket skal samles i den redaktionelle del af virksomheden – de skal ikke bruges på udvikling.

”Det betyder ikke, at vi skal undvære redaktionel udvikling, men nogen særlig enhed har vi ikke råd til lige nu,” siger Jesper Rosener til Fyens Stiftstidende.

Troels Mylenberg afviser over for avisen, at han skulle gå i vrede:

”Overhovedet ikke. Sådan er gamet. Og jeg går kun med en følelse af at have været med til noget fantastisk. Vi har bevæget os helt vildt,” siger han.

Troels Mylenberg vil fortsætte med at skrive for avisen og løse forskellige opgaver for direktion og bestyrelser.

Forrige artikel Alternativet frikender sig selv: Vi har ingen krænkelseskultur Alternativet frikender sig selv: Vi har ingen krænkelseskultur Næste artikel Tusindvis af cataloniere på gaden i Bruxelles for spansk uafhængighed Tusindvis af cataloniere på gaden i Bruxelles for spansk uafhængighed