Regeringen dropper afgift på papirreklamer

AFGIFTER: Det koster statskassen 190 mio. kr. årligt, at regeringen har besluttet at droppe afgiften på husstandsomdelte reklamer, efter at papirforbruget af sig selv er styrtdykket.

Rasmus Nielsen

Regeringen dropper den planlagte afgift på husstandsomdelte reklamer, der ellers skulle have indbragt statskassen 190 mio. kr. årligt. Pengene skaffes over tobaksafgiften.

"Mængden af husstandsomdelte reklamer er faldet markant. Dette er sket, uden at reklameafgiften er trådt i kraft. Dermed er de miljømæssige målsætninger indfriet. Regeringen ønsker derfor ikke at indføre reklameafgiften," hedder det i en pressemeddelelse fra Skatteministeriet, der fortsætter:

"Hensigten med afgiften på husstandsomdelte reklamer var at nedbringe mængden af reklamer af hensyn til miljøet. Mængden af husstandsomdelte reklamer er dog allerede faldet markant, selvom afgiften endnu ikke er trådt i kraft. Dermed er de miljømæssige målsætninger med afgiften – nedbringelse af mængden af papiraffald – allerede indfriet."

Dermed bortfalder grundlaget for indførelsen af reklameafgiften, der blev vedtaget ved finansloven for 2012.

Fakta
Afskaffelsen af reklameafgiften vil indebære et varigt finansieringsbehov på ca. 190 mio. kr. (efter tilbageløb og adfærd) svarende til det merprovenu, der var forudsat i det oprindelige lovforslag. Afskaffelsen finansieres bl.a. med en indeksering af afgifterne på cigaretter og tobak, som sigter på at understøtte folkesundheden.

Kilde: Skatteministeriet

"Reklameafgiften er blevet overhalet af virkeligheden. Vi har set et uventet stort fald i reklamemængden, og det betyder, at det oprindelige formål med afgiften faktisk er indfriet. Meget tyder på, at markedet via den naturlige digitale udvikling bevæger sig i retning af et markant mindre papirforbrug. Det er glædeligt. Miljøet bliver allerede nu forskånet for en stor mængde papiraffald, og det er derfor ikke nødvendigt at indføre reklameafgiften," siger skatteminister Benny Engelbrecht (S).

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Benny Engelbrecht

MF (S)
folkeskole (Kildevældsskolen 1986)

0:000:00