Regeringen forventer først at indkalde til forhandlinger om ny life science-strategi i 2024

Selvom regeringens life science-strategi udløber ved årsskiftet, begynder forhandlingerne om den næste først efter årsskiftet. "Life science-industrien er en af Danmarks vigtigste erhvervsmæssige styrkepositioner. Potentialerne er ikke til at tage fejl af," lyder det erhvervsminister Morten Bødskov.

Fire ministre deltog ved regeringens kick off-arrangement for den nye life science-strategi, heriblandt erhvervsminister Morten Bødskov, sundheds- og indenrigsminister Sophie Løhde (V), uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.
Fire ministre deltog ved regeringens kick off-arrangement for den nye life science-strategi, heriblandt erhvervsminister Morten Bødskov, sundheds- og indenrigsminister Sophie Løhde (V), uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

Danmark ser ud til at stå uden en opdateret life science-strategi i et par måneder efter årsskiftet.

Den nuværende strategi udløber ved nytår, men regeringen planlægger først at lancere den næste life science-strategi i foråret 2024, og den forventer ligeledes først at indkalde til forhandlinger efter nytår. 

Det fortæller erhvervsminister Morten Bødskov (S).

"Nu går vi til møde med life science-rådet, der skal komme med deres indspark til, hvad en ny strategi skal indeholde. Det får vi først på året i 2024, og så tager vi fat i forhandlingerne derefter," siger erhvervsminister Morten Bødskov, da Altinget møder ham fredag til regeringens kick off-arrangement for den nye life science-strategi.

Foruden erhvervsminister Morten Bødskov var regeringen også repræsenteret ved sundheds- og indenrigsminister Sophie Løhde (V), forsknings- og uddannelsesminister Christina Egelund (M) og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M).

Life science-sektoren beskæftiger mere end 50.000 medarbejdere og udgør et af Danmark største eksporterhverv med omtrent 20 procent af den samlede vareeksport.

"Life science-industrien er en af Danmarks vigtigste erhvervsmæssige styrkepositioner. Potentialerne er ikke til at tage fejl af, og derfor er det regeringens klare ambition, at Danmark skal være blandt de bedste i verden inden for innovative og grønne life science-løsninger,” lyder det fra Morten Bødskov.

I 2022 eksporterede danske life science-virksomheder for 175 milliarder kroner.

Det tal ser Morten Bødskov gerne fordoblet.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00